İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın “Karabağ’da Havaalanı Masalı” Bitiyor

Ermenistan işgali altındaki Karabağ bölgesindeki sözde rejiminin elebaşlarından biri olan Ara Arutunyan “Hayastan” Vakfı’nın yetkilileriyle görüşmesi sırasında Hankendi’nde yasadışı inşa edilen havaalanının açılamamasıyla ilgili açıklama yaptı.Şimdiye kadar havaalanının açılışına ilişkin bir kaç kez tarih açıklandığını dile getiren Ara Arutunyan, ilk aşamada uçuş-iniş pistindeki asfaltın standartlara uygun olmasına rağmen, sonradan pistin daha da genişletilmesi gerektiğinin tespit edildiğini kaydetti. Hava limanının açılacağı tarihle ilgili açıklama yapmayan Arutunyan, yapılacak çalışmaların yoğun olduğuna dikkat çekerek “Muhtemelen 2-3 ay içinde uçuş-iniş pisti asfaltlanacak. Bu nedenle biz süre konusunda açıklama yapmak istemiyoruz. Açılış daha altı ay uzayabilir, yeter ki, tüm güvenlik önlemleri sağlansın” diye sözlerine ekledi.

******************

Ermenistan işgal altında tuttuğu Azerbaycan toprağı olan Hankendi’nde yasadışı havaalanının ne zaman hizmete açılacağını henüz bilmiyor.

Ermenistan işgali altındaki Karabağ bölgesindeki sözde rejiminin elebaşlarından biri olan Ara Arutunyan “Hayastan” Vakfı’nın yetkilileriyle görüşmesi sırasında Hankendi’nde yasadışı inşa edilen havaalanının açılamamasıyla ilgili açıklama yaptı.

 Şimdiye kadar havaalanının açılışına ilişkin bir kaç kez tarih açıklandığını dile getiren Ara Arutunyan, ilk aşamada uçuş-iniş pistindeki asfaltın standartlara uygun olmasına rağmen, sonradan pistin daha da genişletilmesi gerektiğinin tespit edildiğini kaydetti.

 Hava limanının açılacağı tarihle ilgili açıklama yapmayan Arutunyan, yapılacak çalışmaların yoğun olduğuna dikkat çekerek “Muhtemelen 2-3 ay içinde uçuş-iniş pisti asfaltlanacak. Bu nedenle biz süre konusunda açıklama yapmak istemiyoruz. Açılış daha altı ay uzayabilir, yeter ki, tüm güvenlik önlemleri sağlansın” diye sözlerine ekledi.

 Bu arada Ermeniler, Azerbaycan’ın ezeli ve ebedi toprakları olan Dağlık Karabağ bölgesinin merkez kenti Hankendi’ndeki havaalanının 9 Mayıs’ta açılacağını beyan etmişlerdi.

Hatta Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bir az da ileri giderek Ermenistan Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklara uçacak uçağın ilk yolcusu olacağını belirtmişti. Ama ne havaalanı açıldı, ne de Sarkisyan uçağa binmek arzusunu gerçekleştirdi.

Ermenistan’ın kontrolündeki bölgelerde havaalanı açmaktan sakındığı buradan açıkça belli oluyor. Öncelikle, Azerbaycan konuya zamanında tepki vererek meseleyi uluslararası kurumlara taşıdı. Sonuç itibariyle uluslararası örgütler Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarında havaalanının açılması isteğini engelledi. Daha doğrusu resmi Bakü’nün rızası olmadan Azerbaycan topraklarında havaalanı açılamaz. Dolayısıyla bölücülerin çeşitli bahaneler getirmelerine rağmen Ermenistan için önem arz eden bu fikri gerçekte politik nedenler yüzünden gerçekleşemedi. Arutunyan da sırf bu nedenle yeni tarih söyleyemiyor.
1NEWS.COM.TR

http://www.turkishactionalert.com/news/1344-ermenistann-qkarabada-havaalan-masalq-bitiyor.html

Yorumlar kapatıldı.