İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Cumhurbaşkanı’ndan “Soykırım” Uzmanı İsrailli’ye Devlet Nişanı

Erivan’da Pazartesi günü düzenlenecek tören sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, “Ermeni soykırımı”nın daha çok tanınmasına katkılarından dolayı Kudüs’teki “Holokost ve Soykırım Enstitüsü” Direktörü İsrael Charny’ye devlet nişanı takdim edecek. Charny, İsrail’in yakında, “Ermeni soykırımı”nı resmen tanıyabileceğini söyledi.

TEL AVİV (ANKA) – İsrail Parlamentosu’nun (Knesset) “Ermeni soykırımı”nın Eğitim Komisyonu’nda görüşülmesini kabul etmesinin ardından, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, “Ermeni soykırımı”nın tanınmasına katkılarından dolayı, Kudüs’teki “Holokost ve Soykırım Enstitüsü” Direktörü İsrael Charny’ye devlet nişanı takdim edecek. Charny, bu konuya ilişkin açıklamasında İsrail’in, yakında “Ermeni soykırımı”nı resmen tanıyabileceğini belirtti.

 Pazartesi günü Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenecek törende Cumhurbaşkanı Sarkisyan, “soykırım” uzmanı olarak tanınan 79 yaşındaki İsrael Charny’ye, “Ermeni soykırımının daha çok tanınmasına katkılarından ve soykırımın reddi konusunda yaptığı akademik çalışmalarından dolayı” devlet nişanı takdim edecek. Charny’ye nişan ile birlikte 10 bin dolarlık ödülünün de verileceği belirtildi.

Haaretz gazetesi bu konudaki haberinde Charny açısından “Ermeni soykırımı” reddinin Holokostun reddi kadar kötü olduğunu belirtirken, Charny’nin bazı açıklamalarına da yer verdi.

İsrael Charny, ülkesinin, yıllarda sonra “soykırım”ı yakında resmen tanıyabileceğini belirtirken Knesset Eğitim Komisyonu’nun bu ayın başlarında konuya ilişkin bir görüşme yapılacağını ilan ettiğini anımsattı. Charny “Benim çekincem ise, İsrail’deki iklim değişikliğinin kısmen insanların, Türkiye’nin İsrail’e yönelik düşmanca tutumu nedeniyle incinmiş ve öfkeli olmasından kaynaklanmasıdır” dedi.(ANKA)

 (CN/ÖMR)

Yorumlar kapatıldı.