İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diasporadan Mladic Yorumu: “Türkiye’nin Aksine Sırbistan Kendi Tarihinin Gerçeğini Kabul Etti”

ABD’nin önde gelen Ermeni lobilerinden ANCA, Sırbistan hükümetinin “soykırım” ile suçlanan Sırp komutanı Ratko Mladic’i tutuklamasına ilişkin olarak “Sırbistan’ın ve Türkiye’nin soykırıma yanıtları adasındaki fark daha büyük olamazdı. Sirbistan’ın tarihinin gerçeğini kabul ederek geçmişteki suçların sorumluğunu alırken Türkiye, gerçekten kaçınmayı sürdürüyor” iddiasında bulundu.

WASHİNGTON (ANKA) – “Bosna Kasabı” olarak bilinen Sırp komutanı Ratko Mladic’in yıllarca sonra ele geçirilmesini olumlu karşılayan Ermeni diasporasının önde gelen örgütlerinden Amerika Ermeni Ulusal Komitesi(ANCA) “Sırbistan’ın ve Türkiye’nin soykırıma yanıtları arasındaki fark daha büyük olamazdı. Sırbistan’ın tarihinin gerçeğini kabul ederek geçmişteki suçların sorumluğunu alırken Türkiye, gerçekten kaçınmayı sürdürüyor” sözlerini kullandı.

ANCA, Ermeni medyasına yansıyan açıklamasında Sırp hükümetinin Mladic’ı tutuklamasını olumlu karşıladığını belirterek Mladic’in 1995 yılında Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesince Bosna Savaşı sırasında soykırım, savaş suçları ve insanlığına karşı suçlarından dolayı suçlandığına dikkat çektikten sonra şöyle devam etti:

 “Sırbistan’ın ve Türkiye’nin soykırıma verdiği yanıtlar arasındaki fark daha büyük olamazdı. Sırp hükümeti, kendi tarihinin gerçeğini ve geçmişteki suçların manevi ve hukuki sorumluğunu kabul ederken Türkiye, ABD hükümetinin suç ortaklığı ile gerçekten kaçınmayı ve Ermeni Soykırımına ilişkin manevi ve maddi sorumluluklardan kaçmayı sürdürüyor.”(ANKA)

 (CN/ÖMR)

Yorumlar kapatıldı.