İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Yine Önemli Bir Projenin Dışında Kalıyor

Ermenistan Parlamentosu Bütçe Komisyonu Başkanı Gagik Minasyan: Türkiye ve Azerbaycan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) çerçevesinde inşa edilecek Karadeniz çevre otoyolunda Ermenistan’ın by-pass edilmesi için çaba sarf ediyor.

Panarmenian`ın haberine göre, bugün İrevan’da yaptığı basın toplantısında çevre otoyolunun inşasınınn henüz proje düzeyinde bulnduğunu belirten Ermeni yetkili, örgüt üyelerinin bu niyetin örgütün ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti.

Hemen hatırlatalım ki, KEİ Karadeniz çevresinde karayolunun gelişimi için toplam uzunluğu 7 bin 140 kilometre olan iki şerit bant genişliğine sahip çevre otoyolunun inşaasını öngören memorandum imzalamıştır.

Memorandumun amacı genel olarak kabul görmüş standartlara uygun olarak yeterli güvenlik hız, kolaylık açısından modern trafik hizmetleri ve tüm Avrupa kıtasının ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamaktır.

Ototyol Samsun (Türkiye) – Trabzon (Türkiye) – Batum (Gürcistan) – Poti (Gürcistan) – Novorossiysk (Rusya) – İstanbul (Türkiye) Rostov-na-Don (Rusya) – Taganrog (Rusya) – Mariupol (Ukrayna) – Melitopol (Ukrayna) – Odessa (Ukrayna) – Kişinev (Moldova) – Bükreş (Romanya) – Haskovo (Bulgaristan) – Edirne (Türkiye) – İstanbul (Türkiye) – Gümülcine (Yunanistan) – Alexandroupolis (Yunanistan) – (Türkiye) İstanbul ana güzergahı üerinden geçecek.

Memorandum 19 Nisan 2007 tarihinde Belgrad’da imzalanmış ve 1 Kasım 2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bu arada KEİ (Black Sea Economic Cooperation Organization)5 Haziran 1998 yılında İstanbul Zirve ile kurulan Karadeniz çevresindeki ülkelerin ekonomik işbirliği örgütüdür. Azerbaycan, Arnavutluk, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya, Türkiye ve Ukrayna örgüte üye ülkelerdir.

1NEWS.COM.TR

http://www.turkishactionalert.com/news/1330-ermenistan-yine-oenemli-bir-projenin-dnda-kalyor.html

Yorumlar kapatıldı.