İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink Anısına Atölye Çalışmaları Başlıyor

“Hrant Dink Anısına Atölye Çalışmaları”nın bu yılki başlığı “İfade Özgürlüğü”. Çalışmalarda en geniş anlamıyla bu özgürlüğün yasal, felsefi, etik, estetik, siyasi ve pratik boyutları üzerine düşünmek amaçlanıyor.

“Hrant Dink Anısına Atölye Çalışmaları”nın bu yılki başlığı “İfade Özgürlüğü”. Sabancı Üniversitesi, Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Anadolu Kültür işbirliği ile gerçekleştirilen atölye yarın başlıyor. Çalışmalar 26-29 Mayıs arasında Beyoğlu Çukurcuma’daki Cezayir toplantı salonlarında yapılacak.
Atölyenin bu yılki konusu, başka birçok çağdaş ülkede olduğu gibi Türkiye’de de en tartışmalı konulardan biri olan ifade özgürlüğü. En geniş anlamıyla bu özgürlüğün yasal, felsefi, etik, estetik, siyasi ve pratik boyutları üzerine düşünmek amaçlanıyor.

Panellerin başlıkları şöyle:

26 Mayıs Perşembe: “İsmail Beşikçi Paneli: Türkiye’de Akademik Özgürlük”,
27 Mayıs Cuma: “Akademik Özgürlük”, “Hukukta ve Siyasette İfade Özgürlüğü”, “Nefret Söylemi ve Nefret Suçları”,
28 Mayıs Cumartesi: “Tarih, Bellek ve Edebiyat “, “Müziksel İfade”, “Medyada ve Yayıncılıkta İfade Özgürlüğü”, “Yuvarlak Masa: Medyada ve Yayıncılıkta İfade Özgürlüğü”
29 Mayıs Pazar ise paralel etkinlik kapsamında “Yuvarlak Masa: Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları ve Kadın Haraketleri”, “Yuvarlak Masa: Çağdaş Sanatta Sansür” konuşulacak. (NV/ŞA)
Panellerde Türkçe- İngilizce simültane çeviri yapılacak.

http://www.bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/130222-hrant-dink-anisina-atolye-calismalari-basliyor

Yorumlar kapatıldı.