İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail Dışişleri bakan yardımcısı Ermeni Soykırımını Tanımamız Mümkün Değil

″Knesset’in Ermeni Soykırımını tanıması yönünde herhangi bir şans yok″. Açıklama 18 Mayıs’ta Knesset’te gerçekleştirilen oylamayı yorumlayan İsrail Dışişleri bakan yardımcısı Danny Ayalon’dan geldi ″ Biz 100 yıllık geçmişe sahip tartışmalı tarihi olaylar sebebiyle Müslüman Dünyasındaki başlıca stratejik partnörümüz Azerbaycan’la ilişkilerimizi bozamayız″ dedi.

************

″Knesset’in Ermeni Soykırımını tanıması yönünde herhangi bir şans yok″. Açıklama 18 Mayıs’ta Knesset’te gerçekleştirilen oylamayı yorumlayan İsrail Dışişleri bakan yardımcısı Danny Ayalon’dan geldi.

İsrail Parlamentosu, Ermeni Soykırımının tanınması konsunu Knesset ″Eğitim, Kültür ve Spor Daimi Komisyonu″na havale etti. IzRus’un verdiği habere göre Danny Ayalon ″ Biz 100 yıllık geçmişe sahip tartışmalı tarihi olaylar sebebiyle Müslüman Dünyasındaki başlıca stratejik partnörümüz Azerbaycan’la ilişkilerimizi bozamayız″ dedi.

Knesset ″Eğitim, Kültür ve Spor Daimi Komisyonu″na Ayala’nın çalışma arkadaşı Evimiz İsrail Partisi Meclis Grubundan Alex Miller başkanlık etmekte. Bu parti geleneksel olarak Azerbaycan’’la işbirliği taraftarı bir tutum sergilemekte.

Yorumlar kapatıldı.