İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Nimet Çubukçu’dan Ermeni Hastanesine sürpriz ziyaret

Vercihan Ziflioğlu- Çevri:Tuğçe Şanlıova
“Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kazlıçeşme’deki Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi-Vakfı’na öngörülmeyen bir ziyaret gerçekleştirdi. Ak Parti’den milletvekili olması beklenen fakat adaylığını açıklamayan Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu’yla buluştu. Şirinoğlu,’Bakan Çubukçu’nun ziyaretini öngörmüyorduk süpriz oldu’ dedi. 


VERCİHAN ZİFLİOĞLU

ISTANBUL – HURRİYET DAILY NEWS

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kazlıçeşme’deki Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi-Vakfı’na cumartesi günü öğle saatlerinde öngörülmeyen bir ziyaret gerçekleştirdi. Beklenmeyen ziyaretle ilgili Bakan Çubukçu herhangi bir açıklama yapmadı. Ankara’da Protokol sıralamasında ikinci öneme sahip olan Kazlıçeşme’deki Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı’nı ziyaret eden Bakan Çubukçu Hastane-Vakfın’ın Başkanı ve işadamı Bedros Şirinoğlu’yla başbaşa yarım saati süren özel bir görüşme gerçekleştirdi. Şirinoğlu’yla görüşen Bakan Çubukçu, daha sonra hastane-vakıf bünyesinde hizmet veren huzurevi sakinleriyle buluştu, teker teker çiçek dağıttı ve onlarla vakit geçirdi. Toplantının hemen ardından Hurriyet Daily News and Economic Review’a açıklamalarda bulunan Şirinoğlu şunları söyledi: “Hastaneye yapılacak tüm ziyaretler günler öncesinden programlanır, randevular alınır oysa Bakan Çubukçu ani bir ziyaretle hastanemizi ziyaret etti, açıkçası süpriz oldu. Ağırlıklı olarak şeçim sürecini konuştuk.” Şirinoğlu’nun Ak Parti’den milletvekili adayı olması bekleniyordu fakat bu beklenti gerçekleşmedi ve adaylığını açıklamadı. Geçtiğimiz aylarda daily news’a açıklamalarda bulunan Şirinoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüklerini milletvekilliği adaylığına sıcak baktığını fakat Ak Parti yönetimi tarafından resmi teklif gelmedikçe aday olmayacağını açıklamıştı.

Şirinoğlu’ndan sitem

Son bir yıl içerisinde Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’nden ziyade Hastane-Vakfı Başkanı Şirinoğlu’na siyasi parti liderleri tarafından sık sık ziyaretler gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da hastaneyi ziyaret etmişti. Erdoğan’ın başbakan düzeyinde yaptığı bu ziyaret Şirinoğlu’nun verdiği bilgiye göre ilkti. Bu ziyaretler son derece doğal, içten, samimi ziyaretler diyen Şirinoğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Türkiye’de bir değişim süreci yaşanıyor Türk halkı birlikte yaşadığı halkları tanımak istiyor. Doğal olarak siyasi partilerde de bir merak var, bu son derece olumlu.” Cemaat tarafından ziyaretler nedeniyle zaman zaman tepkiler alan Şirinoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Neden tepki gösterdiklerini açıkça anlamakta zorlanıyorum ben değilde başka bir vakıf başkanı olsa yine randevular kabul edilcek. Ne yazık ki her defasında cemaate aynı açıklamayı yapmak zorunda bırakılıyorum resmi olarak Ankara’da protokol sıralamasında patrikhaneden sonra ikinci sıradayız. Dolayısıyla şahsıma değil vakıf başkanına ziyaret gerçekleştiriliyor.”

“AK Partiye sempati var”

Ak Parti iktidarı döneminde çıkartılan Vakıf Yasaları nedeniyle Ermeni Cemaati son bir-iki yıl içerisinde davaları kazanarak vakıfları geri aldı. Kazanımlar, AK Parti iktidarına sempati yarattı diyen Şirinoğlu, geri alınan vakıflarla ilgili şunları söyledi: “Vakıf yasalarındaki değişiklerle geri aldığımız mallarımız sayesinde cemaatin dengesini sağlamamızı kolaylaşacak. tüm cemaat kurumları bağışlarla ayakta duruyor.” Şirinoğlu geçtiğimiz ay daily news’a yaptığı açıklamalarda Kazlıçeşme’deki hastanenin tam karşısında bulunan işgal halindeki araziyle ilgili Ankara’yla olumlu görüşmeler sürdürdüklerini araziyi geri alacaklarından son derece umutlu olduklarını ve TC tarihinde tam teşekkülü üçüncü Ermeni hastanesini kurmaya hazırlandıklarını söylemişti.

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkish-armenians-sympathize-with-the-ruling-akp-says-foundation-president-2011-05-22

Yorumlar kapatıldı.