İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Clinton-Nalbandyan Görüşmesi

Yapılan açıklamada, Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton’ın, gelişmiş, demokratik ve komşularıyla barış içinde istikrarlı bir Ermenistan için bu ülke ile yakın çalışma kararlılığını tekrarladığı belirtildi. Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, Clinton, “Yukarı Karabağ sorununun çözümü için Ermenistan ve Azerbaycan’a tam destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Görüşmede, Yukarı Karabağ’daki durum ve Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci ele alındı.

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan ile Yukarı Karabağ’daki durum ve Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecini görüştü.

Washington’da gerçekleşen görüşmede, iki dışişleri bakanı ikili ve bölgesel konuları ele aldı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Mark Toner, Minsk Grubu’nun Yukarı Karabağ barış süreciyle ilgili çalışmaları ve Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin de gündeme geldiğini kaydetti, ayrıntılı bilgi vermedi.

Yapılan açıklamada, Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton’ın, gelişmiş, demokratik ve komşularıyla barış içinde istikrarlı bir Ermenistan için bu ülke ile yakın çalışma kararlılığını tekrarladığı belirtildi.

Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, Clinton, “Yukarı Karabağ sorununun çözümü için Ermenistan ve Azerbaycan’a tam destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Clinton, sorunun ancak barışçıl yöntemlerle çözülebileceğini de kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.