İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cemil Çiçek’in Cevabı

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Arat Dink’in Başbakan’a ait olduğunu ileri sürdüğü sözlere tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan’ı yakından tanıdığını ve bu sözleri söyleme ihtimali bulunmadığını söyleyen Çiçek Başbakan Erdoğan’la aralarının açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Çiçek ölüme sevinenin insan olmayacağını söyledi.

****************

Arat Dink’in sözleriyle gündeme gelen Bakan Çiçek Başbakan Erdoğan ile arasının açılmaya çalışıldığını iddia etti.

 Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Arat Dink’in Başbakan’a ait olduğunu ileri sürdüğü sözlere tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan’ı yakından tanıdığını ve bu sözleri söyleme ihtimali bulunmadığını söyleyen Çiçek Başbakan Erdoğan’la aralarının açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Çiçek ölüme sevinenin insan olmayacağını söyledi.

Hrant Dink’in oğlu Arat Dink’in dönemin Adalet Bakanı Cemil çiçek için Başbakan Erdoğan’ın “Kanlım deme zanlım de” şeklinde konuştuğu iddiası tartışmalara neden oldu.

Başbakan Erdoğan Arat Dink’e bu sözleri nedeniyle teessüf etti, haberi yayınlayan Taraf gazetesini ise kınadı.

Erdoğan’ın miting meydanındaki bu çıkışı sonrası Arat Dink’ten bir açıklama geldi. Yazılı açıklama yapan Dink, “Başbakan, kendi anladığı gibi “o kanlı değil zanlı” dememiştir. Çiçek’in zanlı olduğunu ima edecek bir vurgusu olmamıştır” dedi.

 Tartışma bununla sınırlı kalmadı. Hedefteki Bakan Cemil Çiçek de Fikret Bila’ya konuşarak şunları söyledi:

Başbakanla aramızı bozmak istiyorlar

 “Sayın Başbakan’ın böyle bir ifade kullandığına en küçük bir ihtimal dahi vermedim, vermem. Nitekim kendisi de Kars’ta bunu açıkladı. Ama ben buna benzer çok olay yaşadım. Sayın Başbakan’a bir şey diyemeyenler benim üzerimden demeye çalıştılar. Aramızı açmak için çok uğraştılar. Ancak dediğim gibi bizim ilişkimiz bir kardeşlik ilişkisidir. Bunun bozulması mümkün değildir. Biz birbirimiz hakkında ne diyebileceğimizi biliriz.”

KİTABIMDA AYRIMCILIK YOK

 Ben insanların farklı etnik yapıda olmalarının Allah’ın ayeti olduğuna inanırım. Benim kitabım, insanları Ermeni, Kürt, Arap, Boşnak diye ayırmayı kabul etmez. Buna izin vermez. Hrant Dink’in hunharca bir cinayete kurban edilmesi hepimizi çok üzdü. Bu cinayete en çok üzülen ve tepki gösterenlerden biri de benim. Benim kitabımda ölüme sevinen insan değildir. Benim inancım insan öldürmeyi kabul etmez. Benim Ermeni vatandaşlarımızla da diğer etnik kökenlere sahip vatandaşlarımızla da hiçbir sorunum yoktur.”

 Hrant Dink’in böyle bir cinayete kurban edilmesi en başta Türkiye, Türk milletine zarar vermiştir. Benim böyle bir cinayeti kabul etmem inanç ve kültür yapıma sığmaz. Diasporaya cevap vermek başka bir şeydir, bir menfur cinayeti, bir Ermeni vatandaşımızın katledilmesini desteklemek, buna memnun olmak başka şeydir. İkincisi benim kitabımda yazmaz. Beni tanıyan herkes de bunu bilir. Diasporanın tertiplerine, oyunlarına gelmemek gerekir.”

Başbakan NE DEMİŞTİ?

0 çocuğa teessüf ederim Kars Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, sözü dün Taraf’ta yayımlanan Arat Dink’in yazısına getirdi. Erdoğan’ın sözleri şöyleydi: “Bir gazete başlık atmış. O da güya Başbakan Yardımcım Cemil Bey’in (Cemil Çiçek) Dink’in oğlu tarafından söylenen bir şey İd ben böyle bir ifadeyi asla Başbakan Yardımcım için kullanmam. O’nun (Hrant Dink) ölümüyle ilgili ‘zanlı’ olarak ifade ı etmişim. O, ‘kanlı’ demiş, ben ‘hayır kanlı değil, zanlı’ demişim. Bu çocuk bunu söylemişse kendisine teessüf ederim. Ama bunu malzeme haline getiren o gazeteyi de huzurlannızda kınıyorum, tel’in ediyorum. Diasporanın etkisinden kurtulup Ermenistan’da biz adım atmasını beklerken, Ermeni yanlısı ne yazık ki bazı zihniyetten hala bu ülkede, onların avukatlığını üstlenmişler, bunu sürdürüyorlar.”
Kaynak : http://www.internethaber.com/zanli-bakandan-arat-dinke-yanit-348287h.htm#ixzz1MyDvi8Qt

http://www.internethaber.com/zanli-bakandan-arat-dinke-yanit-348287h.htm

Yorumlar kapatıldı.