İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail Parlamentosu, Ermeni soykırım iddialarını oylayacak

Komisyon toplantısında konuşan Galon “Ermeni toplumunun yaşadığı trajedi İsrail devleti tarafından tanınmalıdır, bu olayı daha fazla görmemezlikten gelmeye insanlık adına hakkımız yok” dedi. Likud adına konuya ilişkin yapılan açıklamada ise “Artık Türkiye’ye hediye vermekten vazgeçip ‘Ermeni soykırımı’nın tanınması gerektiği” belirtildi.****************
İsrail Parlamentosu Eğitim ve Kültür Komisyonu, ‘Ermeni soykırımı’ iddialarının tanınması için talep edilen ‘parlamento oylamasını’ oybirliği ile kabul etti. İsrail’den yayın yapan JSSNews haber sitesinin haberine göre 18 Mayısta toplanan komisyonun gündemine aşırı sol parti Meretz milletvekillerinden Zaava Galon tarafından getirilen tasarı, iktidar partisi Likud’un da katılımıyla oybirliği ile Knesset gündemine getirilecek.

Likud daha önceki benzer girişimler destek vermemişti. Komisyon toplantısında konuşan Galon “Ermeni toplumunun yaşadığı trajedi İsrail devleti tarafından tanınmalıdır, bu olayı daha fazla görmemezlikten gelmeye insanlık adına hakkımız yok” dedi. Likud adına konuya ilişkin yapılan açıklamada ise “Artık Türkiye’ye hediye vermekten vazgeçip ‘Ermeni soykırımı’nın tanınması gerektiği” belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.