İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan Erdoğan’ın Kars Mitingi

Erdoğan, “Kardeşlikse bizim Azerbaycan ile Nahçivan’la ezeli bir kardeşliğimiz var. Barışsa Ermenistan’a tüm samimiyetle barış elini uzattık, sıra Ermenistan’da. Bir gazete başlık atmış, o da güya Başbakan Yardımcısı Cemil Bey için Dink’in oğlu tarafından söylenen bir şey ki. Ben Başbakan Yardımcım için kullanmam, ben onun için ‘zanlı’ demişim. Bu çocuk bunu söylemişse ona teessüf ederim. Ama bunu malzeme eden gazeteyi de kınıyorum. Diasporanın etkisinden kurtulmak için Ermenistan’ın da adım atmasını beklerken, Ermeni yanlısı bazı zihniyetler hala onların avukatlığını sürdürüyor. ******************
KARS (İHA) – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meyve veren ağacın taşlandığını belirterek, “İstikametimiz doğru, milletimizle aynı yöne bakıyoruz. CHP, MHP, BDP bize hırsla, gözleri dönmüş şekilde davranıyorlar. Demek ki biz doğru yoldayız” dedi.

Kars Cumhuriyet Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, Nahçivan Meclis Başkanı Vasıf Talibov’dan gelen “iki devlet, bir millet” ifadesinin yer aldığı mektubu okudu. Erdoğan, “Kardeşlikse bizim Azerbaycan ile Nahçivan’la ezeli bir kardeşliğimiz var. Barışsa Ermenistan’a tüm samimiyetle barış elini uzattık, sıra Ermenistan’da. Bir gazete başlık atmış, o da güya Başbakan Yardımcısı Cemil Bey için Dink’in oğlu tarafından söylenen bir şey ki. Ben Başbakan

Yardımcım için kullanmam, ben onun için ‘zanlı’ demişim. Bu çocuk bunu söylemişse ona teessüf ederim. Ama bunu malzeme eden gazeteyi de kınıyorum. Diasporanın etkisinden kurtulmak için Ermenistan’ın da adım atmasını beklerken, Ermeni yanlısı bazı zihniyetler hala onların avukatlığını sürdürüyor.

Bu arada bugün mitingin ardından bir de temel atma töreni yapacağız. Ben temel atma törenlerine prensip olarak katılmam, ama bazı istisnalar var. Önemli uluslararası yatırımlarda gidiyor, temeli atıyorum.

Bugün de Azerbaycan’daki büyük bir şirket tarafından Haydar Aliyev adına yaptırılacak Endüstri Meslek Lisesi’nin temelini atacağız. Azerbaycan Devlet Başkanına ve tüm halkına şahsım ve milletim adına şükran sunuyorum” dedi.

12 Haziran seçimlerinin sadece Türkiye için değil tüm bölge için önem taşıdığını belirten Erdoğan, “Zira Türkiye’de 8.5 yılda yapılan yatırımlar, reformlar, aktif dış politikayla bölgede çok ayrı bir yer edindi. Her denklemde önemli bir unsur olarak Türkiye var. Bölgesel ve küresel her meselede Türkiye’nin artık söyleyecek sözü var. Sadece Türkiye’de değil, her yerde mazlumların sesi bir Türkiye var. 12 Haziran seçimlerini sadece 81 vilayet değil, bütün komşu başkanlar, akrabalar aynı heyecanla izliyor.

Sadece uluslararası piyasalar değil, bizi yakından izleyen kardeşlerimiz de AK Parti’nin bir kez daha tek başına iktidara geleceğini görüyorlar. Türkiye’de istikrarın devam edeceğine inanıyorlar. Türkiye güvenilir bir ülke. Türkiye’de istikrar var, onun için buraya geliyorlar. Bu ülkenin vizyonu, hedefleri var. Açık bir ufku ve aydınlık bir istikameti var” diye konuştu.

 “İSTİKAMETİMİZ DOĞRU, MİLLETİMİZLE AYNI YÖNE BAKIYORUZ”

 Konuşmasında MHP’ye yüklenen Başbakan Erdoğan, “Seçim süreci başladıktan sonra muhalefet partileri son derece saygısız, seviyesiz bir şekilde AK Parti’ye saldırıyorlar. Her gün meydanlarda ağza alınmayacak, edebe, adaba, akla mantığa, izana vicdana sığmayacak küfür, iftira ve iddialarla bize saldırıyorlar. Koro halinde aynı hizaya girmiş şekilde üzerimize geliyorlar. Hamd olsun meyve veren ağaç taşlanır. İstikametimiz doğru, milletimizle aynı yöne bakıyoruz. CHP, MHP, BDP bize hırsla, gözleri dönmüş

şekilde davranıyorlar. Demek ki biz doğru yoldayız. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 19 Mayıs milli bayram değil mi, bu bayramla ilgili açıklamasında kin, öfke, nefret dolu açıklamalar yapıyor. MHP Genel Başkanını ve arkadaşlarını da MHP’ye gönül verenlere, bağımsız ülkücülere havale ediyorum. Doktorlara, psikiyatrislere değil millete havale ediyorum. Millet 12 Haziran’da bunlara sandıkta en güzel cevabı verecek. Milletim onlara üslup, dil, saygı dersi verecek” dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise sürekli çark ettiğini ve kendisini yalanladığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

 “Ana muhalefet partisinin genel başkanını da çirkin iftira ve iddialarıyla artık baş başa bırakıyorum. O koltuğuna oturalı bir yıl oldu, siyaset adına bir adım dahi ilerleyemedi. Bana, aileme, arkadaşlarıma ettiği hakaretlerle benim artık kendisine cevap vermeme gerek yok. Ama TV programlarında tahlil yapacağım. Kendisi zaten kendisine zarar veriyor. Gazetenin biri geçen gün başlık attı. ‘Kılıçdaroğlu’nun biri bir gün’ başlığıyla. Şaka gibi, fıkra gibi bir adam maşallah. Kendisini yalanlayalım diyoruz,

bize fırsat vermeden kendisini yalanlıyor. Kendisini sürekli yalanlıyor, çark ediyor. Aylarca bin 700 öğrencinin aileleri üzerinden istismar çabasına girdi. Sonra birisi eline bir e-mail verdi, diyorum ya şaka gibi fıkra gibi birisi. Samsun’dan yoksul bir ailenin çocuğu vefat etti. Ben o konuya girmiyorum CHP Genel Başkanı bu bebek üzerinden aylarca istismar yaptı. O ilçe CHP’li olmasına karşın, o bebeğin ailesine devlet yardım etmesine karşın CHP Genel Başkanı belediyesini sorgulamak yerine bebeği istismar etmeye devam etti. Bir TV kanalında hala istismara devam ediyor. İnsaf yok. Bebeğin annesi çıktı, ‘Bari mezarında yavrumu rahat bıraksınlar, anneyim yüreğim yanıyor’ dedi. Ama CHP Genel Başkanı o bebek üzerinden rant elde etmenin derdinde. Böyle bir vicdansızlığın neresini tutarak muhatap alayım. Çıkalım TV’ye diyor, bu kadar meraklıysan bir ara ‘Yalan Rüzgarı’ vardı onu yeniden hazırlasınlar, çık onda başrol oyna. Sana bu yakışır, muhatap almamıza gerek yok. Bizim yapacağımız çok şey var. Türkiye hazır; hedef 2023. Biz eserlerimizle bu günlere ulaştık. Kendimizi de eserlerle anlatmaya devam edeceğiz.
Bunlar kendilerini neyle anlatacak. Bunların geçmişinde şu Kars’a yaptıkları ne var. Şu MHP’nin, BDP’nin ilinti olduğu terör örgütü ile korkutmaktan başka neleri var. Dikili ağaçları var mı? Ellerinde bulunan belediyelere bakın, dökülüyorlar. Halep ordaysa, arşın Kars’ta. Biz ülkemizin önüne hedefler koyduk. Onlara ulaşıyoruz. Başka hiçbir şeyin değil, sadece ülkeye ve 81 vilayetle birlikte Kars’a daha fazla hizmet getirmenin peşindeyiz. Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada daha iyi noktaya taşıyacak projelerin peşindeyiz. Özgürlükleri, demokrasiyi güçlendirerek daha güçlü bir Türkiye’yi kurmanın peşindeyiz. Yeni anayasa ile ileri demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere varmalıyız.”

(AA-CC-Y)

http://www.haberx.com/basbakan_erdoganin_kars_mitingi_1(17,n,10680187,182).aspx

Yorumlar kapatıldı.