İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni siyasi program: Ermenistan parlamentosunun %30’u kadın olmalı

Sunulan programda, yasama ve yürütme organlarında kadınların temsil düzeyinin % 30’a yükseltilmesi için özel tedbirler alınacağı da kaydedilmekte… Aynı zamanda Ermenistan kadınların yoksulluk düzeyi ve yönetim organlarında kadınların temsili sayısıyla Avrupa ve dünyadaki birçok ülkeden geri kalmakta. Farklı araştırmalar kadın ve erkek hak ve olanaklarının realize edilmesinde, cinsi eşitsizliğin temelinin ekonomik alanda kadın ve erkekler arasındaki eşit olmayan durum ve toplumda muhafaza edilen ve hatta pekişen cinsi rollere ilişkin geleneksel rol algılaması olduğunu ortaya koymakta.

Çalışma ve Sosyal Meseleler Bakanlığı ″2011-2015 Dönemi Cinsi Siyaset Stratejisi Programı″nı onaylanmak üzere Hükümetin dikkatine sundu.

 NEWS.am’in Ermenistan Hükümeti resmi portalından edindiği bilgiye göre; programın gerekçesinde Ermenistan Anayasasında erkekler ve kadınlar arasında eşit hakların derc edilmiş olmasına rağmen, pratikte Ermenistan’da gizli cinsi ayrımcılığın korunmakta olduğu belirtilmekte. Bugün Ermeni toplumunun kadınlara yönelik tutumu uluslararası süreçlerdeki günümüz eğilimlerine uymamakta.

Aynı zamanda Ermenistan kadınların yoksulluk düzeyi ve yönetim organlarında kadınların temsili sayısıyla Avrupa ve dünyadaki birçok ülkeden geri kalmakta. Farklı araştırmalar kadın ve erkek hak ve olanaklarının realize edilmesinde, cinsi eşitsizliğin temelinin ekonomik alanda kadın ve erkekler arasındaki eşit olmayan durum ve toplumda muhafaza edilen ve hatta pekişen cinsi rollere ilişkin geleneksel rol algılaması olduğunu ortaya koymakta.

Sunulan programda, yasama ve yürütme organlarında kadınların temsil düzeyinin % 30’a yükseltilmesi için özel tedbirler alınacağı da kaydedilmekte.

Yorumlar kapatıldı.