İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddiaları İsrail’de tartışılacak

İsrail parlamentosu (Knesset), Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddialarının gündeme alınmasına yönelik önergeyi görüşerek, ilk kez Eğitim Komisyonu’na sevk etti. Parlamento genel kurulunun bugünkü toplantısında, sol kanat partilerden Meretz’in milletvekili Zahava Gal-On’un öncülüğünü yaptığı gündeme alma önergesi görüşüldü ve önergenin Eğitim Komisyonu’na sevk edilmesi, genel kuruldaki 20 milletvekilinin tamamının oylarıyla ve hükümetin de desteğiyle benimsendi.

İsrail’deki Ermeni toplumunun her yıl parlamentodan bu konuda beklenti içinde olduğunu belirten Gal-On, hükümetten önergesini Eğitim Komisyonu’na sevk etmesini istedi ve hükümet de bunu kabul etti. Gal-On, “İnanıyorum ki Knesset konuyla ilgili açık bir tavır sergileyecektir” dedi.

Gal-On, İsrail’in bugüne dek Türkiye’nin tavrını benimseyerek, söz konusu iddiaları görüşmeyi reddettiğini kaydetti.

Önceki yıllarda da özellikle Meretz partisi üyesi ve sonradan başkanı olan eski milletvekili Haim Oron’un girişimiyle bu konuda mecliste görüşme açılması talebinde bulunulmuş, ancak İsrail hükümetlerinin karşı çıkması nedeniyle, önergeler oturumların kapalı yapıldığı Dışişleri ve Savunma Komisyonu’na sevk edilerek, burada askıya alınması yoluna gidilmişti.

http://www.cnnturk.com/2011/dunya/05/18/ermeni.iddialari.israilde.tartisilacak/617210.0/index.html

Yorumlar kapatıldı.