İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da «Ermenistan-Türkiye: Siyaset ve Basın» konulu forum gerçekleştirilecek

16-18 Mayıs tarihlerinde «Ermenistan-Türkiye: Siyaset ve Basın» konulu forum gerçekleştirilecek. Forum tartışmalarına Ermenistan ve Türkiyeden toplumsal sektör temsilcileri ve gazeteciler katılmakta.Tartışmalarda katılımcılar Ermeni-Türk ilişkilerinde son gelişmeler ve bunların Ermenistan ve Türkiye medyasındaki yankısını değerlendirecekler, Ermenistan-Türkiye diyaloğuna katkıda bulunan ortaya çıkarılamamış olanakların araştırılması ön verileri yanısıra, Erivan Basın Kulübü ve İzmir Üniversitesi uzmanları tarafından gerçekleştirilen ″Basın taraftarlığı″na ilişkin araştırma sonuçlarına ilişkin bilgi alacaklar. Star Daily gazetesi muhabiri Elif Şahin etkinlik katılımcılarına ″Türkiye’de durum ve gerçekleştirilecek parlamento seçimleri″ konulu bir tebliğ sunacak, bu konuda tartışmalar yapılacak.

Katılımcılar, sivil toplum düzeyinde bu güne dek görmezden gelinen karşılıklı menfaate dayalı işbirliği olanaklarını değerlendirecekler. Etkinlikler 18 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Ermeni-Türk ilişkilerine ilişkin  aktif ve kalteli bilgi veren basın mensuplarına verilecek ödül töreniyle sona erecek.

Etkinlik, Avrasya İşbirliği Fonu, Erivan Basın Kulübü, Uluslararası İnsani Gelişim Merkezi, Ermenistan Sanayici ve İşadamları Derneğini birleştiren Konsorsium tarafından gerçekleştirilmekte. Etkinlik USAİD sponsorluğunda hayata geçirilmekte.

Yorumlar kapatıldı.