İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos: Patrikhane kapalı kutu değil

Fener Rum Patriği Bartholomeos, patrikhanelerinin zannedildiği gibi kapalı kutu olmadığını, herkese açık olduğunu söyledi.Nevşehir’de ‘Geleneksel Kapadokya Bahar Ayini’ ve ‘Pazar Ayini’ni yöneten Bartholomeos, ayinler için kendilerine verilen izin ve gösterilen misafirperverlik dolayısıyla Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.Ziyarette konuşan Bartholomeos, ayinler için gereken izni kendilerinden esirgemeyen yerel makamlara teşekkür ettiğini ifade etti. Ayinleri görüntüleyen gazetecilere de teşekkür eden Bartholomeos, onları İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’ne davet etti.Bartholomeos, ”Patrikhanemiz zannedildiği gibi kapalı kutu değildir. Herkese açıktır. Gönlümüz herkese açıktır” dedi.

-RUHANİ HAYATININ 50. YILI-

Bu arada ağustos ayında ruhani hayatında 50. yılına gireceğini söyleyen Bartholomeos, 50. yılını halen küçük bir Rum kökenli nüfusun yaşamakta olduğu Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Zeytinli köyündeki Aya Teodoroi Kilisesi’nde kutlayacağını bildirdi. Bartholomeos, ”Aya Teodoroi Kilisesi’nde hem ayin yapacağım hem de annem ve babam için mevlit okuyacağım. Ruhani sınıfta yarım asır oldu. Ayrıca 1991 yılında seçildiğim patriklikte de 20. yılıma giriyorum” diye konuştu.

Önümüzdeki çarşamba günü de Yunanistan’da olacağını belirten Bartholomeos, seyahatlerde genellikle hava yolunu tercih ettiğini, karayolunu tercih ettiğinde herkesin Patriği görmek istediğini ve bu nedenle yolunu kestiğini, durdurduğunu anlattı.

Ziyarette konuşan Vali Savaş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin anısına Göreme Açık Hava Müzesi’ndeki Karanlık Kilise’nin duvarında bulunan bir freskin fotoğrafını Bartholomeos’a hediye etti.

Bartholomeos da Savaş’a, günün anısına özel bir tepsi verdi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ziyaretin ardından, Erkilet Havalimanı’ndan uçakla İstanbul’a gitmek üzere karayoluyla Kayseri’ye hareket etti.

http://bulancakhaber.com/son-haber/2011/05/16/bartholomeos-patrikhane-kapali-kutu-degil/

Yorumlar kapatıldı.