İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağış: “Farklılıklar Zenginliğimizdir”

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ermeni Cemaatine ait Taksim Spor Kulübü’ne ziyarette bulundu… Bakan Bağış şöyle konuştu:”Bunun için ülkedeki farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Bunu hep birlikte dünyaya haykırmamız gerekiyor. Bundan on yıl evvel buralara gelip Akdamar’da ayin olacak deseydik, hiçbirimiz inanmazdık. Sümelada bir ayin olacak dese, Cumhurbaşkanı bir cem evine gidecek, Başbakan alevilerin muharrem ayında birlikte oruç açacak dese inanmazdık.”

****************

Yayına Giriş: 15.05.2011 20:06:19

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk futbol tarihine Lefter, Tenekeci Garbis gibi isimleri kazandıran Ermeni Cemaatine ait Taksim Spor Kulübüne ziyarette bulundu.

Egemen Bağış, Türkiye’nin son 10 yıldaki değişimine işaret ederek, farklılıkları zenginlik olarak gördüklerini söyledi.

Bakan Bağış şöyle konuştu:

“Bunun için ülkedeki farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Bunu hep birlikte dünyaya haykırmamız gerekiyor. Bundan on yıl evvel buralara gelip Akdamar’da ayin olacak deseydik, hiçbirimiz inanmazdık. Sümelada bir ayin olacak dese, Cumhurbaşkanı bir cem evine gidecek, Başbakan alevilerin muharrem ayında birlikte oruç açacak dese inanmazdık.”

“Dink Suikasti Kara Lekesini Temizleyeceğiz”

Bağış, Hırant Dink suikasti için Türkiye’nin tarihindeki kara lekeleri temizleyeceğini şu sözlerle anlattı:

“Ama Hırant Dink, hayatı boyunca gerçekleştiremediklerini cenazesinde gerçekleştirdi. Artık Türkiye’de herkes 74 milyon burada el eleyiz. İnşallah o karanlık günlere bir daha geri dönmemek üzere sünger çekeceğiz.”

Beyoğlu Belediye Başkanı’na “Twitter” Takibi

Öte yandan twitter’ı aktif olarak kullanan Egemen Bağış, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı da takip ettiğini söyledi.

http://www.trthaber.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=46e77008-6eef-49cd-bf42-92eb1dc7925c

Yorumlar kapatıldı.