İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eurovision’un Galibi Azerbaycan

Temsilcimiz Yüksek Sadakat’in elendiği 56. Eurovision Şarkı Yarışmasında, Türk dünyasını temsil eden Azerbaycan birinci oldu… Yapılan oylama sonucu Raphael Gualazzi’nin temsil ettiği İtalya 189 puanla ikinci olurken, üçüncülük 185 puanla İsveç’e gitti.

****************

Temsilcimiz Yüksek Sadakat’in birinci yarı finalinde beklenmedik şekilde elendiği 56. Eurovision şarkı yarışması finali yapıldı.

Yarışmada Türkiye ve Türk dünyasını temsil edeceklerini açıklayan Azerbaycan 221 puan toplayarak birinci oldu.

Yapılan oylama sonucu Raphael Gualazzi’nin temsil ettiği İtalya 189 puanla ikinci olurken, üçüncülük 185 puanla İsveç’e gitti.

 Finalin en büyük 4 favorisi arasında sayılan Azerbaycan temsilcileri Nigar ve Eldar, bu gece sahnede Azerbaycan’ın yanısıra Türkiye ve tüm Türk dünyasını temsil edeceklerini açıklamıştı.

Bu gece, iki yarı finalden gelen toplam 20 ülkeye, direkt finalde yarışan Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa ve İspanya da eklendi ve toplamda 25 ülke kazanmak için mücadele verdi.

 57’nci Eurovision Şarkı Yarışması gelecek sene Azerbaycan’da yapılacak.

Başta Türkiye olmak üzere favori gösterilen birçok ülkenin finale kalamadığı 56. Eurovision Şarkı Yarışması bu açıdan ilginç bir rekora da sahne oldu.

Almanya’da organize edilen Eurovision’ların Türkiye’ye yaramadığı da kayıtlara geçti.

28 yıl önce yine Almanya’da düzenlenen yarışmada Türkiye, Çetin Alp’in Opera şarkısıyla tarihinin en kötü derecelerinden birini almıştı.

Eurovision finali şu sıralarda TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor.

http://www.trt.net.tr/trtavaz/eurovision-un-galibi-azerbaycan–haber-detay,tr,6bb25eb6-89c8-4933-a64e-a24f21fb6f54.aspx

Yorumlar kapatıldı.