İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora bakanı, vatana dönüşe ilişkin yasa kabul edilmesini öneriyor

Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan bugün 12 Mayıs’ta ″Vatana dönüşe ilişkin″ yasa taslağını hükümetin dikkatine sundu. Taslak başbakan Tigran Sarkisyan tarafından beğenilerek ″ciddi siyasi içeriği olan bir taslak″ olarak nitelendirildi.Yasa taslağıyla ebeveynleri veya atalarından biri Ermeni olanlar yanı sıra Ermeni milletine aidiyetinin bilincinde ve bunun kabul edenler de Ermeni asıllı kabul edilebilecekler.

Kişinin Ermeni asıllı olduğunu belirlemede kimlik, doğum belgesi, vaftiz belgesi veya ruhani diyakosluk tarafından verilen resmi bir belge, zorunlu olduğu halde ilgili kişiyle mülakat sonuçları esas oluşturabilecek.

Bazı durumlarda ″vatana dönmüş statüsü″nün tahsisi reddedilebilinir. Diaspora Bakanlığı özellikle daha önce işlediği cürümden ötürü hüküm giymiş olanlar ve halihazırda hükümlü durumunda bulunanların başvurularının kati surette reddini önermekte.

Taslakta vatana dönenler için bazı imtiyazların sağlanması da önerilmekte. Bunlar arasında imtiyazlı krediler, ücretsiz Ermenice Dili eğitimi vb. yer almakta.

 http://news.am/tur/news/59133.html

Yorumlar kapatıldı.