İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora değilim

Türkiye’deki Ermeni aydınlara, Ermenistan Diaspora Bakanı Hranuş Hagopyan tarafından İstanbul’da ödül verildi. Yazar Mıgırdıç Margosyan, ödül almadan önce Hürriyet Daily News’e, “Ermenistan’dan herhangi bir bakan olabilir fakat ben bir Diaspora Bakanı’nın Türkiye’de olmasını arzu etmezdim. Ben binlerce yıldır yaşadığım topraklarda yaşıyorum. Diaspora değilim. Bu yaşanan korkunç bir ironi” dedi.

ERMENİSTAN Diaspora Bakanı Hranuş Hagopyan, önceki gün İstanbul’da Türkiyeli Ermeni aydınlara ödül verdi. Ancak, dün Hürriyet Daily News’te Vercihan Ziflioğlu imzasıyla çıkan habere göre, Ermeni cemaatinin önde gelen isimleri, binlerce yıldır atalarının yaşadıkları topraklarda, anayurtlarında yaşadıklarını söyleyerek “diaspora değiliz” itirazında bulundu.

Yazar Mıgırdıç Margosyan, Ermenistan adına kendi alanlarında başarılı olan Ermenilere verilen altın madalyasını almadan önce Hürriyet Daily News’e, “Ermenistan’dan herhangi bir bakan olabilir fakat ben bir Diaspora Bakanı’nın Türkiye’de olmasını arzu etmezdim. Ben binlerce yıldır yaşadığım topraklarda yaşıyorum, diaspora değilim, bu yaşanan korkunç bir ironi” dedi. Margosyan Ankara’ya da eleştiride bulundu ve şunları söyledi: “Bu resmi bir davet dolayısıyla Türk Bakanın yada temsilcisinin de bulunmasını isterdik.”

15 ödül verdi

Hagopyan, İstanbul’daki Global Kadın Buluşması’na katıldıktan sonra aralarında Margosyan, besteci Garo Mafyan, Cenk Taşkan (Majak Toşikyan) ile Devlet Opera ve Balesi’ndeki ilk Ermeni kadın solist Alis Manukyan’ın da bulunduğu toplam 15 kişiye ödül verdi. Tanınmış bestecilerden Garo Mafyan, şu açıklamada bulundu: “Yüzyıllardır yaşadığımız topraklarda yaşıyoruz. Ve bu topraklara olan borcumuzu ödemeye devam ediyoruz. Türkiye ve Ermenistan arasındaki diyaloğun devam etmesi için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım. Yine de, Türk müziğine katkıda bulunduğum için Ermenistan’dan ödül almak çok önemli.”

Davet ümit verici

Törenden önce Hürriyet Daily News’e açıklama yapan Patrik Başvekili Aram Ateşyan da, “Hagopyan’ın Türkiye’ye davet edilmesi, Türk Ermenileri için ümit verici bir gelişmedir” dedi.

Ayine katıldı

Ermenİstan Diaspora Bakanı Hranuş Hagopyan, İstanbul Kumkapı’daki Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’nin kilisesindeki pazar ayinine katıldı. Daha sonra Patrik Başvekili Aram Ateşyan, Hagopyan için bitişik salonda bir resepsiyon verdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17747755.asp

Yorumlar kapatıldı.