İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos’tan Mudanya’ya Ziyaret

Fener Rum Patriği Bartholomeos Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Zeytinbağı Beldesi’nin Kumyaka ve Kurşunlu köylerinde bulunan tarihi kilise binalarını inceledi. Patrik Bartholomeos ve beraberindeki heyet, bu sabah feribotla Güzelyalı’ya geldi. Buradan Mudanya İlçesi’ne bağlı Zeytinbağı Beldesi’ne geçen Bartholomeos öğle yemeğinin ardından, kiliseden camiye çevrildiği bildirilen Fatih Camii ile Kemerli Kilise, daha önce ruhban okulu olan Dündar Evi ve Taş Mektep’i gezdi.

Özel kişide tapusu bulunan ve kapısı kilitli olan tarihi Kemerli Kilise’ne giremeyen Bartholomeos, binanın dışındaki camlardan içerisini inceledi.

Daha sonra Kumyaka Köyü’ndeki bir süre önce sahibi tarafından satılığa çıkarılan Üç Melekler Kilisesi’ni ziyaret eden Bartholomeos ve beraberindekiler burada Baş Melek Duası’nı birlikte okudular.

Gazetecilere gezisiyle ilgili açıklama yapan Bartholomeos dostlarıyla bir günlüğüne eski ibadet yerlerini görmeye geldiklerini kaydederek, “Bazı köyleri gezdik. Ayrıca şirin bir belde olan Zeytinbağı’nda bir kere daha bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Buraya daha önce de gelip ayin yapmıştık. Her gittiğimiz ve ziyaret ettiğimiz yerlerde misafirperverlik, sevgi, hüsnüniyet ile karşılandık. Herkese müteşekkiriz. Her zaman dostluktan ve barıştan yana olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Barış ve beraberliğin olduğu yerde hakiki gerçek mutluluk olabilir. Buna canı gönülden inanıyoruz” dedi. Heyet daha sonra Kurşunlu’daki kiliseyi de gezdikten sonra hızlı feribotla İstanbul’a hareket etti.
http://www.haberler.com/bartholomeos-tan-mudanya-ya-ziyaret-2713265-haberi/

Yorumlar kapatıldı.