İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: En büyük zafer barış ve onun iyi meyveleridir

Biz on yıllardır bu bayramı babalarımız ve dedelerimizin başarısı sonucunda kutlamaktayız. Zafer birçok badireler görmüş Ermenistan’a çok beklenen barışı getirdi, ilerleme yönünde yeni kapılar açtı, atalarının yeminine sadık ve yeni Ermenistan’ı inşa edecek olan yeni ve sağlıklı bir neslin eğitimi ufkunu açtı.Ermeniler için II. Dünya Savaşı gerçekten ″Büyük Anayurt Savaşı″ydı. Zafer için hem Diaspora hem Ermenistan elinden geleni yaptı.  Ve farklı cephelerde ve direniş ve partizan hareketlerinde ve destek birliklerinde Ermeni evlatları adlarını özveri va kahramanlıkla taçlandırdılar.

*******************

Mayıs 09, 2011 | 10:28

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Zafer ve Barış Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajda şunlar ifade edilmekte:

«Zafer ve Barış Bayramı vesilesiyle sizi kutluyorum.

Biz on yıllardır bu bayramı babalarımız ve dedelerimizin başarısı sonucunda kutlamaktayız. Zafer birçok badireler görmüş Ermenistan’a çok beklenen barışı getirdi, ilerleme yönünde yeni kapılar açtı, atalarının yeminine sadık ve yeni Ermenistan’ı inşa edecek olan yeni ve sağlıklı bir neslin eğitimi ufkunu açtı.

Ermeniler için II. Dünya Savaşı gerçekten ″Büyük Anayurt Savaşı″ydı. Zafer için hem Diaspora hem Ermenistan elinden geleni yaptı.  Ve farklı cephelerde ve direniş ve partizan hareketlerinde ve destek birliklerinde Ermeni evlatları adlarını özveri va kahramanlıkla taçlandırdılar.

9 Mayıs 1992 tekrar sembole, bu kez Ermenilerin zaferi, irade ve ebediyetinin sembolüne dönüştü.

Bugün ve her zaman,  kötüye ve barbarik olana iyinin galibiyeti olan bu görkemli zaferi tüm kalbimizle kutlayacağız.

Karabağ’ın tarihi başkentinin kurtarılmasıyla  Ermeni askeri yeni bir bilinç ve etmen olarak geri döndü. Kahramanlık Savaşında ebedileşenler, büyük misyonlarına ahlaki ve siyasi yumru olarak devam etmekteler.

Şuşi’nin kurtarılması önce bize sonra kalan düyaya ″ders almış Ermeni″nin ne demek olduğunu gösterdi. Biz susturduk ve gerekirse bundan sonra da çocuklarımız ve ebeveynlerimiz üzerine ateş açılan tüm ateş noktalarını susturacağız. Ancak buna artık ihtiyaç olmayacağı umudundayım, bunun esas garantörü anayurdun barışını muhafaza eden askerlerdir.

Sevgili yurttaşlar!

Hepimizi bu bayram vesilesiyle tekrar kutluyorum. En büyük zafer barış ve onun iyi meyveleridir. Hepimize her barış ve istikrar yılını, atalarının yeminine sadık ve yeni Ermenistan’ı inşa etmeye devam edecek olan gelecek nesillerimiz adına mümkün olabildiğince birlikte  anlandırabilmemizi temenni ediyorum.»

Yorumlar kapatıldı.