İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selefi-Hıristiyan çatışmasında 9 ölü

Mısır’ın başkenti Kahire’de Hıristiyanlar ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmada 9 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.Resmi Nil televizyonunun canlı yayınına bağlanan Giza Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İmbaba semtindeki çatışmanın, Müslüman olduktan sonra rahip eşi tarafından alıkonulduğu ileri sürülen bir kadın için Saint Mina Kilisesi önünde gösteri yapan Selefi gruplar ile Hıristiyanlar arasındaki sözlü tartışmadan dolayı çıktığını bildirdiler.

Mısır hükümeti, çatışmaların ardından bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk etti.

Görgü tanıkları, bölgede gerginliğin sürdüğünü, Mısır ordusunun çatışmaları kısmen kontrol altına alarak çatışmalara katıldıkları ileri sürülen bazı kişileri gözaltına aldığını kaydettiler.

Olaylar üzerine Başbakan Essam Şeref, kabineyi olağanüstü toplantıya çağırdı.

190 KİŞİ MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

Mısır ordusu, Müslümanlarla Hıristiyanların çatışmasından sonra gözaltına alınan 190 kişinin askeri mahkemelerde yargılanacağını açıkladı.

Yazılı ordu açıklamasında, cumartesi gecesi yaşanan olaylarla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 190 kişinin yüksek askeri mahkemeye sevk edilmesine karar verildiği bildirildi.

Hüsnü Mübarek’in devrildiği 11 Şubat’tan beri yönetimde bulunan ordu,  şiddet eylemlerinin sorumlularına karşı sert bir tutum izleyeceğini duyurmuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/17736068.asp

Yorumlar kapatıldı.