İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Halavurt: “Sevag 24 Nisan’da Planlı Şekilde Öldürülmüş Olabilir”

Ekin Karaca 24 Nisan’da askerlik yaparken öldürülen Sevag Balıkçı’nın aile avukatı Cem Halavurt, olayın yaşandığı karakolda inceleme yaptı. Balıkçı’nın ölümüne neden olan Ağaoğlu’nun facebook sayfasının Türk-İslam sentezi içerikli videolarla dolu olduğunu söyleyen Halavurt, olayın “kaza” olduğuna ikna olmadığını söylüyor.

Ekin KARACA / ekin@bianet.org

Batman – BİA Haber Merkezi
Ermeni katliamının başlangıcı olan 24 Nisan 1915’in 96. yıldönümünde Batman Gümüşörgü Karakolu’nda askerlik yaparken Kıvanç Ağaoğlu’nun tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ermeni yurttaş Sevag Balıkçı’nın ailesinin avukatı Cem Halavurt bianet’e konuştu.

Öldüren kişinin Facebook sayfasında Yazıcıoğlu videosu

Olayın yaşandığı karakolda 1 Mayıs’ta inceleme yapan Balıkçı ailesinin avukatı Halavurt, her ne kadar olayın “kaza” olduğu söylense de, cinayet olasılığının da ihtimaller dahilinde olduğunu vurguladı.
Avukat Halavurt, katil zanlısı Ağaoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi facebook’daki sayfasını incelediğini ve buradan zanlının Büyük Birlik Partisi (BBP) sempatizanı olduğunun anlaşıldığını ancak sayfanın bir süre sonra kapatıldığını söylüyor.

Halavurt, konuyla ilgili yorumlarını bianet’e şöyle aktardı:

* Ağaoğlu’nun facebook sayfasına baktığımızda, bu kişinin BBP sempatizanı ve Türk-İslam sentezinde biri olduğunu fark ettik.

 * Yoğun şekilde milliyetçi temalarla karşılaştık. Mesela Muhsin Yazıcıoğlu’nun videoları ve Abdullah Çatlı’nın resimleri geniş yer tutuyordu.

 “Biz ikna olmadık”

 * Biz karakola gittiğimizde olay yerini inceledik. Orada askerlerle ve olayın tanıklarıyla görüştük. Görüştüklerimiz, olayın kaza olduğu yönünde beyanlarda bulundu.

 * Fakat yargılama süreci başlamadan, tanıklar ve sanık çapraz sorgu yöntemiyle sorgulanmadan tam olarak gerçeğin ortaya çıkması mümkün değil.

 * Yaptığımız incelemeler sonucunda, her ne kadar tanık ifadeleri olayın “kaza” olduğu yönünde olsa da biz olayın kaza olduğuna dair ikna olmuş durumda değiliz.

 * Karakol çok kapalı bir yer. Araçla ulaşım 1,5 saat sürüyor. Olay sabah 11.00’da yaşanıyor. Tanık beyanlarının ise akşam saat 18.00 civarında alındığını öğrendik.

 * Sonuçta burası askeriye ve ast-üst ilişkisi var. Tabii kesin bir şey söyleyemeyiz. Ancak askeri hiyerarşis göz önüne alındığında, bu geçen saatler içinde tanıkların yönlendirilme ihtimalinin olabileceğini de düşünüyoruz.

* Tanıkların bize anlattıkları arasında bir takım çelişkili ifadeler vardı. Bunlar da bizim kuşkularımızı arttırdı. Şu an gelinen noktada olayın kaza mı yoksa cinayet mi olduğu konusunda ne ben ne de Sevag’ın ailesi ikna olmuş değiliz. 24 Nisan’da planlı şekilde işlenmiş bir cinayet olması da ihtimal dahilinde.

 * Bir de bu olay da rütbeli askerlerin ciddi bir ihmali söz konusu. Eğer bu çocuklar oraya gönderilirken yanlarında rütbeli asker olsaydı, bu olay yaşanmazdı. (EKN)

http://bianet.org/bianet/diger/129759-halavurt-sevag-24-nisanda-planli-sekilde-oldurulmus-olabilir

Yorumlar kapatıldı.