İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Türkiye, Ermenistan ile Diasporanın arasını açmaya çalışıyor

Cumhurbaşkanı Sarkisyan “İsviçre Konfederasyonu Başkanı Micheline Calmy-Rey ile Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini ve Güney Kafkasya’daki sorunları ele aldık. Ermeni-Türk sürecinde arabulucu olarak büyük katkı sağladığından dolayı İsviçre’ye ve özellikle Micheline Calmy-Rey’ye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi. Serj Sarkisyan “Biz Türkiye ile ilişkileri önkoşulsuz normalleştirmek istiyorduk. Ne yazık ki Türkiye’nin üst düzey yetkilileri bu isteği ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye, imzalanan protokollerin onaylanmasına yönelik adımlar atmak yerine Ermenistan ile Diasporanın arasını açmaya çalışıyor” diye konuştu.Diasporanın Ermenistan’ın ayrılamaz bir parçası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Sarkisyan “Soykırım sonucu oluşan Diaspora Ermenistan’ın ve Ermeni halkının ayrılamaz bir parçasıdır. Diaspora bizim gururumuz, bizim gücümüz. Bunu Türkiye’nin anlamadığına şaşıyorum. İsviçre’ye resmi ziyarette bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Micheline Calmy-Rey ve İsviçre Parlamentosu Başkanı Jean-René Germanier ile biraraya geldi.

 Görüşmenin ardından Serj Sarkisyan ve Micheline Calmy-Rey ortak bir basın toplantısı düzenledi.

 Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, basın toplantısında Serj Sarkisyan’ın Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini de değerlendirdi.

 Cumhurbaşkanı Sarkisyan “İsviçre Konfederasyonu Başkanı Micheline Calmy-Rey ile Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini ve Güney Kafkasya’daki sorunları ele aldık. Ermeni-Türk sürecinde arabulucu olarak büyük katkı sağladığından dolayı İsviçre’ye ve özellikle Micheline Calmy-Rey’ye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 Serj Sarkisyan “Biz Türkiye ile ilişkileri önkoşulsuz normalleştirmek istiyorduk. Ne yazık ki Türkiye’nin üst düzey yetkilileri bu isteği ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye, imzalanan protokollerin onaylanmasına yönelik adımlar atmak yerine Ermenistan ile Diasporanın arasını açmaya çalışıyor” diye konuştu.

 Diasporanın Ermenistan’ın ayrılamaz bir parçası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Sarkisyan “Soykırım sonucu oluşan Diaspora Ermenistan’ın ve Ermeni halkının ayrılamaz bir parçasıdır. Diaspora bizim gururumuz, bizim gücümüz. Bunu Türkiye’nin anlamadığına şaşıyorum.

Burada dikkatinizi önemli bir noktaya çevirmek istiyorum. İsviçre Ermeni Soykırımı’nı tanıyarak bu korkunç suçu kınadı. Ancak aynı İsviçre kısa bir zaman sonra Ermeni-Türk sürecine desteğini verdi. Yani İsviçre tarafından Ermeni Soykırımı tanınması bu ülkenin Ermeni-Türk sürecini desteklemesine engel olmadı. Bu açıdan İsviçre’nin birçok ülke için örnek olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Tert.am

Yorumlar kapatıldı.