İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkozy, Ermeni Soykırımı’nın inkârını suç sayan yasa tasarısını engellemeyecek

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ermeni Soykırımı’nın inkârını suç sayan yasa tasarısını engellemeyeceğini açıkladı. Asbarez.com sitesinin haberine göre Fransa’daki Ermeni toplumunun ünlü isimleri geçen hafta Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile biraraya geldi. Görüşmeye katılan Fransa Ermeni Kuruluşlar Koordinasyon Konseyi (CCAF) eşbaşkanları Murat Papazyan ile Ra Toranyan, Charles Aznavour’un temsilcisi Levon Sayan, Patrick Devedjian, Nicola Sarkozy ile 4 Mayıs’ta Senato’da ele alınacak Ermeni Soykırımı’nın inkârını suç sayan yasa tasarısını görüştü. Görüşmeye Nicola Sarkozy’nin oğlu Jean Sarkozy de katıldı.Görüşmede Fransa Cumhurbaşkanı, Ermeni toplumunun temsilcilerine Senato’da Ermeni Soykırımı’nın inkârını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesini engellememe sözü verdi.

 Hatırlanacağı gibi Hürriyet gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, Fransız Senatosu’nda 5 yıldır rafa kaldırılan ancak ana muhalefet Sosyalist Parti mensubu bir grup milletvekili tarafından 4 Mayıs’ta gündeme getirilecek Ermeni Soykırımı’nı inkâr edenlere para ve hapis cezası getiren yasayı desteklemeyeceklerini açıkladığını yazmıştı.

Gazetenin haberine göre Fransa’da temaslarda bulunan Türkiye Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Paris’te Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin Diplomasi Başdanışmanı Jean David Levitte ile görüşmüştü.

Bağış, Ankara’nın Ermeni Soykırımı’nın inkârını suç sayan yasanın Senato’da yeniden gündeme getirilmesi girişiminden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Levitte de, bu girişimi desteklemediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin bu konudaki tavrını biliyorsunuz. Bu girişimi desteklemiyoruz. Öneriyi gündeme getiren Sosyalist Parti’dir. Biz destek vermeyeceğiz, siz daha çok sosyalistler üzerinde çalışın” demişti.

Tert.am

http://www.tert.am/tr/news/2011/05/03/sarkozy-bill-genocide1/

Yorumlar kapatıldı.