İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cenevre’ye Ermeni anıtı yapılıyor

İsviçre’nin Cenevre kantonunun belediye meclisi, Cenevre’de yaşayan Ermeni diasporasının isteği doğrultusunda, Cenevre kentine Ermeni soykırım anıtı dikilmesini önceki ay onayladı. Bu onay işleminden sonra ihaleye açılan anıt projesini ‘Hafızanın Sokak Fenerleri’ adlı dokuz adet lambasız sokak feneri projesi ile Paris’te yaşayan Ermeni asıllı sanatçı Melik Ohanyan kazandı.

Dokuz adet sokak feneri şeklinde tasarlanan ve sokak lambalarının yerine çelikten gözyaşları bulunan projenin, Cenevre’nin eski mahallelerinden biri olan Bastion Saint Antoine’a yapılması kararlaştırıldı.

 Projenin, Cenevre Belediyesi tarafından onaylanıp, ihalesinin tamamlanmasının ardından Serj Sarkisyan’ın İsviçre’ye yaptığı resmi ziyaret, İsviçre’de yaşayan Ermeni diasporası için büyük önem taşıyor. 500 bin İsviçre Frangına mal olacağı hesaplanan ‘Sokak Feneri Soykırım Anıtı’ projesinin 400 bin Franklık kısmı İsviçre’de yaşayan Ermeni diasporası, 100 bin Franklık kısmı ise Cenevre Belediyesi bütçesinden karşılanacağı açıklandı.

CİHAN      04.05.2011 – 12:51

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1129958&title=cenevreye-ermeni-aniti-yapiliyor

Yorumlar kapatıldı.