İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ailesi Sevag’ın Vurulduğu Yeri Ziyaret Etti

Ölen jandarma er Sevag Şahin Balıkçı’nın ailesi, Sikorsky helikopterle oğullarının öldürülmeden askerliğini yaptığı karakolu ve vurulduğu yeri gördü. Batman Çağdaş gazetesi, “Rütbeliler görev başında değildi” diye yazdı. İHD olayın peşini bırakmıyor.

 ***
Batman – BİA Haber Merkezi

Askerlik görevi sırasında 24 Nisan’da ölen jandarma er Sevag Şahin Balıkçı’nın ailesi, Sikorsky helikopterle karakola götürülen aile oğullarının vurulduğu yeri gördü, arkadaşları ve komutanlarıyla görüştü.

Er Balıkçı, Surp Vartanans Ermeni Kilisesi’ndeki cenaze töreninin ardından Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. Ölümün Ermeni katliamının başlangıcı olarak belirlenen 24 Nisan gününde yaşanması medyada işlenmişti.

Batman Çağdaş: Rütbeliler görev başında değildi

Batman Çağdaş gazetesi, Balıkçı’nın arkadaşının kurşunuyla ölmesinin altından rütbelilerin ihmali çıktığını savundu; doldur-boşalt ve tel örgüt çekme işlemlerinin komutanların gözetimi altında yapılması gerekirken, o gün rütbelilerin görevlerinin başında olmadığının anlaşıldığını yazdı.

 Gazete, havanın güneşli olduğu günlerde askerlerce karakol etrafına tel örgüt çekilmekte olduğunu hatırlatarak, “Normalde, bu işlemden önce komutanların gözetiminde silahlara doldur boşlat yapılıyor; sonra yine komutanların gözetimi altında tel örgü işlemine başlanıyordu. Fakat o gün hiçbir rütbeli bu işlemlere nezaret etmedi” diye yazdı.

 Balıkçı, terhisine 18 gün kala arkadaşı Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Babası Garabet, annesi Ani, ablası Lerna ve enişte Murat Şant ile avukatları geçen hafta sonu Batman’a davet edilmişti.

 Bu arada, Balıkçı’nın ölümünün üzerindeki sis perdesi de aralanıyor. Dosyaya göre, havanın güneşli olduğu günlerde askerlerce karakol etrafına tel örgüt çekiliyordu. Normalde, bu işlemden önce komutanların gözetiminde silahlara doldur boşlat yapılıyor; sonra yine komutanların gözetimi altında tel örgü işlemine başlanıyordu. Fakat o gün hiçbir rütbeli bu işlemlere nezaret etmedi.

İHD’den Sevag için basın toplantısı

 İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, Balıkçı’nın kaybına ilişkin resmi açıklamaları inandırıcı ve yeterli bulmayan, tüm kuruluş, çevre, girişim ve bireyleri yarın (5 Mayıs), saat 13.00’de IHD İstanbul Şubesi’nde yapılacak basın toplantısına katılmaya çağırdı. (EÖ)

Fotoğraf: Batman Çağdaş gazetesi

http://www.bianet.org/bianet/toplum/129741-ailesi-sevagin-vuruldugu-yeri-ziyaret-etti

Yorumlar kapatıldı.