İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: Dondurulmuş Ermeni-Türk süreci Türkiye’nin dünyadaki imajını olumsuz etkiliyor

Erivan Devlet Üniviversitesi Şarkiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Türkolog Ruben Melkonyan, Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini değerlendirdi.Türkiye tarafından sekteye uğratılan Ermeni-Türk sürecinin Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü rehin aldığını vurgulayan Ruben Melkonyan “Protokollerin imzalandıktan sonra Ermenistan dünyada sorumluluklarını yerine getiren bir ortak olarak algılandı. Ancak dondurulmuş Ermeni-Türk süreci Türkiye’nin dünyadaki imajını olumlu etkilemiyor” diye konuştu.

Türkolog Melkonyan’a göre Haziran’da Türkiye’de yapılacak seçimlerin ardından bu ülkede yeni bir seçim süreci başlayacak.

Melkonyan “Türkiye’nin siyasi sisteminin değişmesine, Başkanlık sisteminin pekiştirilmesine yönelik anayasal değişikliklerin yapılması konuşuluyor. Başkan adayı Erdoğan olacak. Parlamento seçimlerinin ardından iktidarda bulunan Erdoğan’ın partisi için yeni bir seçim süreci başlayacak. Türkiye’de seçim süreçleri devam edecek” dedi.

Ruben Melkonyan, seçimlerin ardından Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde bir ilerleme kaydedilmesi olasılığının az olduğunu belirtti.

Yorumlar kapatıldı.