İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bodrum’da Ermeni Protestosu

Ümran okur
Bodrum Belediye Meydanı’nda aralarında BDP Muğla İl Başkanı Mehmet Polat, İlçe Başkanı İdris Danışlı ve parti üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Fransızca ve İngilizce ‘Bu Acı Hepimizin’ yazılı afişin önünde açıklama yaptı. Seramik sanatçısı Ayla İşler Tiseka, ” 24 Nisan 1915, asırlar boyu asırlardır bu ülke ile beraber yaşamakta olan Ermeni halkının kadın, yaşlı çocuk ihtiyar hasta ayırt edilmeksizin sırf Ermeni oldukları için yurdundan evinden tarlasından iş yerinden mesleğinden devlet zoru ile koparılıp yüzbinlercesinin öldüğü, öldürüldüğü, sürüldüğü ve her türlü zulme maruz kaldığı felaketin başladığı gündür. “ dedi.

5 farklı dilde ‘Bu Acı Hepimizin’ yazılı afişin önünde açıklama yapan platform üyeleri, ardından afişin üzerine kırmızı karanfil bırakarak mum yaktı. Daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi ile grup alkışlar arasında protestolarına son verdi.

Bodrum Belediye Meydanı’nda aralarında BDP Muğla İl Başkanı Mehmet Polat, İlçe Başkanı İdris Danışlı ve parti üyelerininde bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Fransızca ve İngilizce ‘Bu Acı Hepimizin’ yazılı afişin önünde açıklama yaptı. Seramik sanatçısı Ayla İşler Tiseka, ” 24 Nisan 1915, asırlar boyu asırlardır bu ülke ile beraber yaşamakta olan Ermeni halkının kadın, yaşlı çocuk ihtiyar hasta ayırt edilmeksizin sırf Ermeni oldukları için yurdundan evinden tarlasından iş yerinden mesleğinden devlet zoru ile koparılıp yüzbinlercesinin öldüğü, öldürüldüğü, sürüldüğü ve her türlü zulme maruz kaldığı felaketin başladığı gündür. “ dedi.

Açıklamanın ardından grup soykırıma uğradığını iddia ettikleri Ermenilerin isimlerini okudu. Daha sonra ellerinde karanfillerle mum yakarak oturma eylemine başladı. Eylem alkışlı protesto ile olaysız sona erdi. Eylemin aynı gün ve saatte İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Bodrum’da yapıldığı öğrenildi.

http://www.guneyege.net/index.php?option=com_content&view=article&id=3237:bodrumda-ermeni-protestosu-&catid=79:bodrum&Itemid=1184

Yorumlar kapatıldı.