İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan Füle ile bir araya geldi, ‘Türkiye protokoller için önkoşul koyuyor’ dedi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye’nin protokollerin onaylanması için Ermenistan tarafına ön koşul koymaya devam ettiğini belirterek, “Türkiye yükümlülüklerine ve Ermeni-Türk protokollerinin koşulsuz onaylanması taraftarı olan uluslararası topluma saygı duymuyor” dedi.

Ermenistan Türkiye’yi uluslararası topluma saygılı olmamakla suçladı. Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye’nin protokollerin onaylanması için Ermenistan tarafına ön koşul koymaya devam ettiğini belirterek, “Türkiye yükümlülüklerine ve Ermeni-Türk protokollerinin koşulsuz onaylanması taraftarı olan uluslararası topluma saygı duymuyor” ifadelerini kullandı.

News.am haberine göre, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Erivan’ı ziyaret eden Avrupa Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stephan Füle’yle düzenlenen ortak basın toplantısında, “Türkiye protokollerin onaylanması için Ermenistan tarafına önkoşul koymaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Nalbandyan basın toplantısında, “Türkiye yükümlülüklerine ve Ermeni-Türk protokollerinin koşulsuz onaylanması taraftarı olan uluslararası topluma saygı duymuyor. Türkiye bununla neye ulaşma çabasında? Onların bir şeye ulaşacaklarını sanmıyorum″ dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kısa bir süre önce Ermeni medyasına verdiği röportaja ilişkin soruya Nalbandyan, anılan röportajın Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi için olumlu dürtüler taşımadığını öne sürdü.

Yorumlar kapatıldı.