İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BBP’li belediyeden Ermeni açılımı

Sivas’ta bulunan Ermeni vatandaşların defnedildiği mezarları onaran BBP’li Sivas Belediyesi, şimdi de bu mezarlığın bakımını yapması için bir Ermeni vatandaşı işe alacak…  Bugün Başkan Ürgüp’ü makamında ziyaret eden Türkiye Ermeni Patrikliği Ruhani Meclisi Üyesi Peder Dırtat Uzunyan, Ürgüp’e mezarlıklarda yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Ziyarette Başkan Ürgüp, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Sivas’ta bulunan Ermeni vatandaşların defnedildiği mezarları onaran BBP’li Sivas Belediyesi, şimdi de bu mezarlığın bakımını yapması için bir Ermeni vatandaşı işe alacak.

29 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen BBP’li Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, şehir merkezinde bulunan mezarlıkların bakım ve onarımı için önemli adımlar attı. Müslümanların defnedildiği Halfelik, Yukarı Tekke ve Aydoğan mezarlıklarında eskiyen mezar taşları yenilendi, tarihi özelliği bulunan taşlar ise ortaya çıkartıldı. Başkan Ürgüp, Paşabahçe yolu üzerindeki Maşhatlık Ermeni Mezarlığı’nı da ihmal etmedi. Buradaki mezarlarda Ermeni geleneklerine uygun şekilde bakım-onarım ve çevre düzenlemesi yapılarak mezarlığın kenarları çitlerle çevrildi.

Bugün Başkan Ürgüp’ü makamında ziyaret eden Türkiye Ermeni Patrikliği Ruhani Meclisi Üyesi Peder Dırtat Uzunyan, Ürgüp’e mezarlıklarda yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Ziyarette Başkan Ürgüp, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Geçmişine sahip çıkmayan milletlerin geleceğinin de olamayacağını ifade eden Ürgüp, Ermeni vatandaşlarla tarih birlikteliklerini olduğunu kaydetti. Müslüman birisi olarak bütün dinlere saygılı olduklarının da altını çizen Ürgüp, “Belediyemizde 2 Ermeni vatandaşımız çalışıyor. Personel durumumuza bakarak Ermeni Mezarlığı’nın bakım ve onarımını sürdürmesi için bir Ermeni vatandaşımızı daha işe alabiliriz.” dedi.

Sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Peder Dırtat Uzunyan da güzel duygularından dolayı Ürgüp’e teşekkür etti. Mezarının Sivas’ta olduğu sanılan Ermeni cemaati ruhani liderlerinden Aziz Vilas ile ilgili çok ciddi çalışması olan bir arkadaşları olduğunu belirten Uzunyan, istenmesi halinde ellerinde bulunan belge ve bilgileri paylaşabileceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk talebiyle ilgili de bir hatırasını anlatan Uzunyan, “Cemaatimizden bazı öğrenciler bu konuda ne düşündüğümü sordu. Ben de ‘Başbakan yanlış söylüyor’ dedim. Bence 3 değil 5 çocuk yapılmalı.” şeklinde konuştu. Ziyaret anısına Uzunyan, Başkan Ürgüp’e renkli Paskalya yumurtaları ve çikolata ile kutsal kitap takdim etti. Ürgüp de misafirine üzerinde Sivas Kongresi’nin yapıldığı bina resminin bulunduğu gümüş kabartmalı plaket verdi.

Ziyarette, Uzunyan’ın yanı sıra Ermeni Cemaati Sivas Temsilcisi Minas Durmazgüler ile Ermeni cemaati üyeleri Yervan Mığdıs ve Yervan Durmazgüler de hazır bulundu.

CİHAN

29 Nisan 2011 Cuma 02:33

Yorumlar kapatıldı.