İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’den Kanada’ya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Kanada Başbakanı Stephen Harper’ın Ermeni iddialarına ilişkin “tek yanlı” açıklamasının esefle karşılandığını belirtildi.Açıklamada ‘ Harper’in açıklamalarının Türkiye’nin önemli bir düzeye çıkarmak için çaba ortaya koyduğu Kanada ilişkilerine “darbe vurduğunu” bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Kanada Başbakanı Stephen Harper’ın Türkler ile Ermeniler arasında ortak tarihlerinin acılı bölümüne ilişkin anlaşmazlık hakkında yayınladığı mesajda tek yanlı bilgiye dayalı hüküm beyan etmesini, son derece yanlış ve haksız buluyoruz. Açıklamayı esefle karşılıyor, şiddetle kınıyor ve reddediyoruz” denildi.

Türkiye’nin, özellikle geçen yıldan bu yana Kanada ile ilişkilerini iki müttefike yakışır düzeye çıkarmak için önemli bir çaba ortaya koyduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Başbakan Harper’ın dar siyasi çıkar hesaplarıyla bu yıl tekrar, kabul edilemez bir yola sapması bu çabalara darbe vurmuştur.

Kanada’dan beklentimiz, Türkiye’nin kendi bölgesinde geliştirmeye çalıştığı olumlu ilişkileri olumsuz etkileyecek adımlardan kaçınması ve bununla bağlantılı olarak ikili ilişkilerimizde güvenimizi hak edecek ilkeli bir tutum benimsemesidir.” (ANKA)

http://www.haber7.com/haber/20110427/Turkiyeden-Kanadaya-kinama.php

Yorumlar kapatıldı.