İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

″Ermeni-Türk İlişkileri: Temel Sorunlar Ve Perspektifler″

M.Kh.Ermenistan Millet Meclisinde dün ″Ermeni-Türk ilişkileri: Temel sorunlar ve perspektifler″ kitabının tanıtımı gerçekleştirildi… Eser; Meclis Dış ilişkiler Daimi Komisyonu, Avrasya İşbirliği Fonu, İsveç Uluslararası Gelişim ve İşbirliği Ajansı katkılarıyla yayımlandı. Eserde yer alan haritaları tarihçi Prof. Dr. Babken Harutyunyan verdi.

Ermenistan Millet Meclisinde dün ″Ermeni-Türk ilişkileri: Temel sorunlar ve perspektifler″ kitabının tanıtımı gerçekleştirildi. Meclis Dış ilişkiler dimi Komisyonu başkanı Armen Rustamyan, verdiği bilgide eserin 19-20 Aralık 2007’de Meclis Dış İlişkiler Komisyonu inisiyatifiyle gerçekleştirilen Meclis görüşmelerini, soru-yanıtları, konuşmaları ve soruna ilişkin önemli belgeleri içerdiğini belirtti.

Eser; Meclis Dış ilişkiler Daimi Komisyonu, Avrasya İşbirliği Fonu, İsveç Uluslararası Gelişim ve İşbirliği Ajansı katkılarıyla yayımlandı. Eserde yer alan haritaları tarihçi Prof. Dr. Babken Harutyunyan tahsis etti.

Rustamyan eserin geniş bir okuyucu kitlesi için öngörüldüğünü kaydeti ve eserin parlamenter diplomasinin gelişimi için faydalı olabileceğini söyledi. Benzeri bir kitap da, Karabağ sorununa ilişkin olarak, parlamento görüşmeler sonrasında yayımlanmıştı.

Yorumlar kapatıldı.