İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Red politikası soykırımın devamı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 24 Nisan “Ermeni soykırımı”nı anma günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “soykırım”ın tanınması için çaba göstermeyi sürdüreceklerini vurguladı.Bugün Türkiye’de “adalet adına seslerini yükselten Türk aydınlarını çok takdir ettikleri”ni ifade eden Sarkisyan buna karşın, Türkiye’nin “red politikası”nı sürdüğünü, bunun da “soykırımın direkt bir devamı” olduğunu iddia etti.

Serj Sarkisyan, 24 Nisan dolayısıyla yaptığı konuşmada “Ermeni soykırımı”nı “Ermeni milletine, insanlığa ve medeniyete karşı suç” olarak tanımladı. Ermeni devletinin, uluslararası alanda sadece “soykırım”ın tanınması için değil aynı zamanda “soykırım suçu”nun önlenmesi ve cezalandırılması için çaba göstereceğini vurgulayan Sarkisyan, “Ermenistan Cumhuriyeti, kararlı adımlarla tarihin kara sayfalarına rağmen Türkiye dahil komşularıyla barış için çabaladığını kanıtladı” dedi. Sarkisyan şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye’de her zamankinden çok makul sesleri duyuluyor. Adalet adına seslerini yükselten Türk aydınları ve dünyanın her yerindeki dürüst insanları çok takdir ediyoruz.

Ancak Türkiye’nin resmi politikası, reddi sürdürüyor. Ayrıca, bu politika, giderek daha ‘sofistike’dir, ve diyebiliriz ki daha ‘esnek’ ve zaman zaman tekil, resmi propaganda adımlarını atılıyor. Ancak bizim için inkar edilemeyecek şey, red politikası Ermeni Soykırımının direkt devamı olduğudur. Suçun izlerini silmeye yönelik her girişim, yeni bir suç.”

ANKA

Yorumlar kapatıldı.