İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1915 olayları için protesto

Sultanahmet’te bir grup, 1915 yılında Ermeniler’in öldürüldüğü iddiasıyla protesto gösterisi yaptı. Sultanahmet’te bulunan İslam Eserleri Müzesi önünde toplanan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’ne üye bir grup adına yapılan açıklamada, 24 Nisan 1915 yılında İstanbul’da kültür, sanat, edebiyat ve düşünce dünyasının temsilcisi 220 aydının gözaltına alındığı ve Anadolu’ya doğru yola çıkarıldığı savunuldu.

Açıklamada, Ayaş ve Çankırı’ya götürülen bu kişilerden 139’unun öldürüldüğü ileri sürülerek, ”Dönemin yöneticileri olan İttihat ve Terakki Partisi ve onun tetikçi örgütü Teşkilat-ı Mahsusa aracılığı ile Anadolu’daki Ermeni varlığına, tüm tarihsel, ekonomik ve sosyal dokusuyla birlikte son verildi. Ermenilerin sadece canlarına kast edilmedi, mallarına, mülklerine, paralarına, hatıralarına, tarihlerine el konuldu” iddiasında bulunuldu.

Basın açıklamasının ardından, 24 Nisan 1915’de gözaltına alındığı ifade edilen Ermenilerin isimlerinin yazılı olduğu karanfilleri, İslam Eserleri Müzesi önündeki ağaca bırakan grup üyeleri olaysız dağıldı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25206139/

Yorumlar kapatıldı.