İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevgi, Kardeşlik Ve Hoşgörü Temalı Yarışmada 10 Branşta 722 Eser Yarıştı

İSMEK Sevgi, Kardeşlik ve Hoşgörü konulu Branş Yarışması”nda birincilik ödülü kazanan isimler ise şöyle sıralanıyor; hat branşında Osman Çiçek, tezhip branşında Betül Özdemir, minyatür branşında Zeynep Başak Kademoğlu, ebru branşında Gülsemin Velidedeoğlu, çini branşında Zeynep Ertürk, makine nakışı Songül Onur, takı tasarımı Ufuk Sarıca, rölyef branşında Süreyya Aydınlıoğlu, resim branşında Janet Simsar, fotoğraf branşında Sevim Genç.

Toplam 10 branşta 722 eserin yarıştığı, İSMEK’in Sevgi, Kardeşlik ve Hoşgörü konulusuyla düzenlediği branş yarışmasının ödüllü eserleri açıklandı.

İSMEK Branş yarışmasında, minyatür, hat, tezhip, resim, ebru, çini, makine nakışı, takı, rölyef ve fotoğraf branşlarında ödül alan 40 eser sahibine, toplam 86.000 TL ödül verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları İSMEK”in, artık geleneksel hale gelen el sanatları branş yarışmasında bu yıl Sevgi, Kardeşlik ve Hoşgörü temaları işlendi. Minyatür, hat, tezhip, resim, ebru, çini, makine nakışı, takı, rölyef ve fotoğraf branşlarında dereceye giren 40 esere ödüllerinin takdim edildiği törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş”ın eşi Özleyiş Topbaş, İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman, İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, İSMEK Genel Koordinatörü Güven Çalışkan katıldı.

Ödül töreninde kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Kadir Topbaş”ın eşi Özleyiş Topbaş, “Sizlerle birlikte olmak gerçekten büyük bir mutluluk” diyerek başladığı konuşmasında, yarışma için verilen emeklerin kendisi için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. “Böyle bir günde, bir emeğin karşılığını vermek için beraber olmak, benim için ayrı bir yer tutuyor. Katılan herkes emek sarf etmiş ve çok güzel eserler ortaya çıkarmış; bunu gönülden inanarak söylüyorum” diye duygularını ifade eden Özleyiş Topbaş “Herkesi tebrik ediyorum. İSMEK”te emek veren herkese de ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman herkesi tebrik ederek başladığı konuşmasında “Başarılarınızın devamını diliyorum. Ellerinize kollarınıza sağlık” dedi. Yurt dışında olduğu için ödül törenine katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş”ın yarışmada ödül alan ve bu yarışmada katkısı olan herkese başarı dilek ve temennilerini gönderdiğini, söyleyerek konuşmasına başlayan İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan “Kişinin sürekli olarak bilgisini yenilemesi, donanımını sağlaması, kendisini keşfetmesi, yeteneklerini farkına varması ve bu yeteneğini geliştirmesi ancak eğitim ile mümkündür. İSMEK İstanbul”un eğitim hayatında önemli bir yer tutmuş ve milyonlarca İstanbullunun mesleki eğitim hayatında güzel bir hatıra olmuştur ve olmaya devam da edecektir” diyerek İSMEK eğitimlerinin başarısına değindi. Eğitimin önemine bir bilgenin sözleriyle vurgu yapan Doğan “Büyük bir bilge demiştir ki; Bilgi hırsızlar tarafından çalınamayan; varislerine intikal etmeyen; verdikçe azalmayıp çoğalan yegâne servettir” dedi.

 İSMEK”in 2004″ten başlamak üzere hiç olamadığı kadar hareketli dönemler geçirdiğini ifade eden Doğan, “İftiharla ifade etmeliyim ki İSMEK sanatıyla, sanatçısıyla ve onların muhteşem eserleriyle, gelecek için hızlı bir değişim, dönüşüm ve çıkış yakaladı” dedi. Yarışmaya katılan tüm eserler çok beğendiğini “Bu yarışmanın birincisi, ikincisi, üçüncüsü yoktur. Yarışmaya katılan herkes birincidir çünkü katılan bütün eserler harikaydı” diyerek dile getiren Doğan, yarışmaya katılan ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

 İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan “Biz bu şehrin sesi, nefesi ve geleceği olacağız. Sanata, sanatçıya eğitime büyük önem veren başkanımız Sayın Kadir Topbaş ile bu şehir, hızına hız katacak; kesintisiz yoluna devam edecektir.” diyerek konuşmasına son verdi.

Toplam 86.000 TL ödülün verildiği ve tüm İstanbullulara açık olarak gerçekleşen İSMEK Branş Yarışması”nda hat, tezhip, minyatür dallarında 1.”lere 4 bin TL, 2.”lere 3 bin TL, 3.”lere 2 bin 500 TL; ebru, çini, makine nakışı, rölyef, takı, resim, fotoğraf dallarında 1.”lere 3 bin TL, 2.”lere 2 bin 500 TL, 3.”lere 2 bin TL, tüm branşlarda mansiyon alanlara ise bin 500″er TL ödül verildi.

Ali Emiri Kültür Merkezi”nde düzenlenen ödül törenine, İstanbullu sanatseverler ve İSMEK kursiyerleri yoğun ilgi gösterdi. Farklı branşlarda ödüle layık görülen ilk dört eser sahibinin ödülleri, Özleyiş Topbaş, Ferrah Şarman, Mehmet Doğan ve Güven Çalışkan tarafından takdim edildi.

10 Branşta 722 Eser Yarıştı

10 branşta toplam 722 eserin yarıştığı İSMEK Branş Yarışması”nda eserler her biri alanında isim yapmış profesyonel bir jüri tarafından titizlikle incelendi. Yarışmanın jüri üyeleri; resim branşında Prof. Aydın Ayan, Prof. Zahit Büyükişleyen, Prof. Fevzi Karakoç; fotoğraf branşında Yrd. Doç. Ozan Bilgiseren, Yrd. Doç. Seçkin Tercan, Doç. Nihal Kafalı; rölyef branşında Yrd. Doç. Dr. Sedat Balkır, Yunus Tonkuş, Burhan Özer; makine nakışı branşında Yrd. Doç. Dr. Gülnur Duran, Öğr. Gör. Sema Öz, Öğr. Gör. Adiviye Beyhan; minyatür branşında Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Biçer Özcan; hat branşında Ali Toy; tezhip branşında Prof. Dr. Fatma Çiçek Derman; ebru branşında Alparslan Babaoğlu; çini branşında Prof. Dr. Sitare Turan Bakır; takı tasarımı branşında Murat Niş, Meral Güney, Prof. Dr. Esin Sarıoğlu.

Kimler Ödül Aldı

İSMEK Sevgi, Kardeşlik ve Hoşgörü konulu Branş Yarışması”nda birincilik ödülü kazanan isimler ise şöyle sıralanıyor; hat branşında Osman Çiçek, tezhip branşında Betül Özdemir, minyatür branşında Zeynep Başak Kademoğlu, ebru branşında Gülsemin Velidedeoğlu, çini branşında Zeynep Ertürk, makine nakışı Songül Onur, takı tasarımı Ufuk Sarıca, rölyef branşında Süreyya Aydınlıoğlu, resim branşında Janet Simsar, fotoğraf branşında Sevim Genç.

Ödül töreninin ardından İSMEK usta öğreticileri, bir Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Yorumlar kapatıldı.