İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise Baskınında Papaz Kıl Payı Kurtulmuş

Adana’da ‘Bebekli Kilise’ olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Farancis Dondu’nun, iki kişinin kılıçlı ve bıçaklı baskınında ölümden, birkaç dakika önce Paskalya Bayramı nedeniyle bir eve takdise gitmesiyle kurtulduğu belirtildi.

Adana’da ‘Bebekli Kilise’ olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Farancis Dondu’nun, iki kişinin kılıçlı ve bıçaklı baskınında ölümden, birkaç dakika önce Paskalya Bayramı nedeniyle bir eve takdise gitmesiyle kurtulduğu belirtildi.

Dün saat 20. 00 sıralarında Paskalya Bayramı hazırlık ayini için kilisede toplanan Hıristiyan cemaat, geçen yıl İskenderun’da boğazı kesilerek öldüren Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Episkopos Vekili Luigi Padovese’nin yerine vekalet eden Rahip Farancis Dondu’nun yönetiminde dua etti. Ayin sonrası cemaat dağılırken, 26 yaşındaki Serhat E. ile 26 yaşındaki İbrahim K. Zile basıp diyafondan çağırdıkları görevliye demir kapıyı açtırdı. Kapının açılmasının ardından 2 zanlı, yanlarında getirdikleri yaklaşık bir metre uzunluğunda kılıç ve sustalı bıçaklarla kiliseye girdi. Ellerindeki bıçakları vaiz kürsüsüne bırakan iki kişi, ‘Biz Müslümanız’, ‘Burası Türkiye’ ve ‘Allahu Ekber’ diye bağırarak, cemaatten kişilere Rahip Dondu’nun nerede olduğunu sordu. Rahibin kilisede olmadığı cevabını alan saldırganlar, salonda bulunan Hz. İsa ve Meryem Ana heykellerini kırıp, eşyaları tahrip etti.

Saldırı sürerken kilisenin görevlisi kapıyı şüphelilerin üzerine kapatıp, polisten yardım istedi. Kiliseye 30 metre mesafede bulunan 5 Ocak Polis Karakolu’ndan gelen polisler, 2 saldırganı güçlükle etkisiz hale getirdi.

‘İNCİL DAĞITMAMIZI İSTEDİLER’

Polis merkezine götürülen saldırganlar, ilk ifadelerinde işsiz olduklarını söyleyerek, “Yolda yürürken bir adam bizimle tanıştı. İşsiz olduğumuzu ona söyleyince, bizi iş vaadiyle kiliseye çağırdı. Bizden aylık 500 lira karşılığında İncil dağıtmamızı istediler. Yapmayacağımızı söyleyince tartıştık. Sonra bıçak alıp geri geldik” dedi.

Yapılan alkol kontrolünde ise, adam yaralamaktan sabıka kaydı bulunan Serhat E. ‘nin 1. 80, İbrahim K. ‘nın ise 0. 29 promil alkollü oldukları belirlendi.

SORGULARI SÜRÜYOR

Şüpheliler Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmaya başlandı. Kilisenin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Olayla ilgili ifade veren Rahip Dondu’nun şüphelileri tanımadığı, bu yönde herhangi bir tehdit de almadığını söylediği öbelirtidi. – Adana (Doğan Haber Ajansı) 2 saat önce..[2673050]

Yorumlar kapatıldı.