İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agoudjian’dan Fotoğraflarla Ermenilerin Hatıraları

Ermeni asıllı Fransız fotoğrafçı Antoine Agoudjian’ın “Yanan Gözler: Ermenilerin Hatıraları” adlı sergisinin açılışı 26 Nisan’da Tütün Deposu’nda yapılacak. Sergi, sanatçının 1988 yılından beri her Nisan ayında “Ermeni toplumlarının insani şartlarını ve kendi içi evrimini araştırmak” için Gürcistan, Karabağ, Lübnan, Suriye, Irak, İran, İsrail ve Türkiye seyahatlerinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.Sergi Gulbenkian Vakfı, Fineco, AGBU ve Anadolu Kültür desteği ile gerçekleştiriliyor ve Birzamanlar Yayıncılık tarafından Yanan Gözler/Ermenilerin Hatıraları başlığıyla Türkçe/Ermenice iki dilde yayınlanacak.

Agoudjian’ın Gürcistan, Karabağ, Lübnan, Suriye, Irak, İran, İsrail ve Türkiye’de çektiği fotoğraflardan oluşan “Yanan Gözler: Ermenilerin Hatıraları” adlı sergisi 26 Nisan’dan itibaren Tütün Deposunda olacak. Ermeni asıllı Fransız fotoğrafçı Antoine Agoudjian’ın “Yanan Gözler: Ermenilerin Hatıraları” adlı sergisinin açılışı 26 Nisan’da Tütün Deposu’nda yapılacak.

Sergi, sanatçının 1988 yılından beri her Nisan ayında “Ermeni toplumlarının insani şartlarını ve kendi içi evrimini araştırmak” için Gürcistan, Karabağ, Lübnan, Suriye, Irak, İran, İsrail ve Türkiye seyahatlerinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.

Sergi Gulbenkian Vakfı, Fineco, AGBU ve Anadolu Kültür desteği ile gerçekleştiriliyor ve Birzamanlar Yayıncılık tarafından Yanan Gözler/Ermenilerin Hatıraları başlığıyla Türkçe/Ermenice iki dilde yayınlanacak.

Sanatçı çalışmasına ilişkin “Aydınlığa doğru ilerleyen bu seyahate yirmi yıl önce, karanlığın içinde başladım; Ermeni sürgünlerinden bana miras kalan düşsel anlatıları resmetmeye çalıştım. Bu kutsal topraklarda, yabancı ama tuhaf bir biçimde tanıdık gelen yüzlerin belirdiği bilinçaltımın derinliklerinde gizli şeyler keşfettim.  Bazıları bana gizli olan kitabın kapağını açtı, bazıları ise sıkı sıkı kapalı tuttu. Gene de hepsi, bana, neden burada olduğum sorusunun cevabını bildiğim hissini verdiler…” diyor

Fotoğraflar 5 Haziran’a kadar Depo’da sanatçının tasarladığı bir anlatının içinde sunulacaklar ve 2011 sonbaharında Paris’te sergilenecek.(ÇT/EÖ)

* Adres: DEPO, Tütün Deposu

Lüleci Hendek Caddesi, no. 12, Tophane, İstanbul
Ziyaret saatleri: 11:00 – 19:00 (Salı – Pazar)
tel: 212 292 39 56 www.depoistanbul.net
http://www.bianet.org/bianet/sanat/129421-agoudjiandan-fotograflarla-ermenilerin-hatiralari

Yorumlar kapatıldı.