İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’li Yahudi Örgütünden Türkiye’ye Destek: “Ermeni Soykırımı Konusu Kongre’de Ele Alınmamalı”

ABD’nin önde gelen Yahudi örgütlerinden Hareket Karşıtlığı Birliği (ADL), “Ermeni soykırımı” iddialarına ilişkin Türkiye’nin yaptığı ortak komisyon önerisine Ermenistan’ın olumlu yanıt verebilmesi için uygun atmosfer yaratılmasını isterken, “soykırım” konusunun ABD Kongresi gibi bir forumda ele alınmasına karşı çıktı.

WASHİNGTON (ANKA) – Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliklere rağmen ABD’nin önde gelen Yahudi örgütlerinden Hareket Karşıtlığı Birliği (ADL), 24 Nisan “Ermeni soykırımı” anma günü öncesi Türkiye’nin pozisyonuna destek çıkarak “soykırım konusu”nun ABD Kongresi gibi bir forumda ele alınmaması gereğine vurgu yaptı.

ADL Başkanı Glen Lewly ve Ulusal Direktörü Abrahan Foxman bir açıklama yaparak Türkiye ve Ermenistan’ı “ortak tarihlerine ilişkin görüş ayrılıklarını gidermek amacıyla biraya getirme çabaları”na desteğini yinelediler.

 Pan-Armenian’a göre, açıklamada “Türkiye’nin, tarafların derin görüş ayrılıklarına çözüm bulunmasına yardım etmek üzere ortak bir komisyonun kurulmasına yönelik olarak son dönemde yaptığı çeşitli açılımlara Ermenistan’ın, olumlu bir yanıt vereceği atmosferin yaratılmasına yönelik adımları cesaretlendirmeliyiz” denildi.

-“BİRÇOK UZMAN KATKIYA HAZIR”-

Açıklamada “Bu dava için bilgileri, tecrübeleri ve düşüncelerini aktarmaya hazır olan Birçok tanınmış tarihçi, insan hakları aktivisti ve seçkin dünya liderinin olduğuna” inancını dile getiren Lewy ve Foxman, bu yılın başlarında Yahudi soykırımına ilişkin çalışmalar ile ünlenen Yahudi Prof. Elie Wiesel dahil, 50’den fazla Nobel Ödüllü şahsiyetin Türkiye ve Ermenistan’ı, barışma hedefine ulaşmak için somut adımlar atmayı çağırdıklarını belirtti.

 Wiesel’in de, geçen hafta “Türk ve Ermeni uzmanlarının iki halkın ortak geçmişini işbirliği içinde inceleyeceği bir oluşumu” yaratmaya yönelik çabalara olan desteğini yinelediğine dikkat çekildiği açıklamada yapılan tartışmalara da değinilerek, bu konunun, Birleşik Devletleri Kongresi gibi bir forumda ele alınmaması gerektiğine inancı vurgulandı.(ANKA)

 (CN/ÖMR)

http://www.haberx.com/abdli_yahudi_orgutunden_turkiyeye_destek_ermeni_soykirimi_konusu_kongrede_ele_alinmamali(17,n,10652655,001).aspx

Yorumlar kapatıldı.