İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Başkanı “soykırım” diyecek mi?

24 Nisan tarihi yaklaşıyor… Gözler bir kez daha Amerikan Başkanı Barack Obama’da. Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili yapacağı açıklamada. Türkiye-ABD makamlarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Bakanlık Sözcüsü Selçuk Ünal, “Tarafsız ve adil bir yaklaşım ortaya koyacaklarını ümit ediyoruz” diye konuştu. Dışişleri Bakanlığında basın toplantısı düzenleyen Ünal, 1915 olayları ve 24 Nisan konusundaki sorular üzerine de ABD yönetimi ve Başkan Barack Obama ile yakın bir işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, “Bu tarihin tartışmalı bir dönemini kapsayan uluslararası bir anlaşmazlık konusunda ABD makamlarının hüküm vermelerinin, siyasi, hukuki ve ahlaki bakımdan sorunlu olduğunu muhataplarımıza her vesileyle anlatıyoruz” diye konuştu.

ABD yönetiminin de konunun hassasiyetini bildiğini anlatan Ünal, iki ülke ilişkilerinin seviyesine yakışan tarafsız ve adil bir tutum ortaya koyacaklarını ümit ettiklerini söyledi.

İran’da 1915 olayları ile ilgili bir filmin 24 Nisan’da vizyona gireceği haberleri üzerine de Ünal, İran makamları nezdinde bu konuda girişimlerde bulunduklarını, “Tarafımıza bu gibi çabalara destek olunmayacağı yönünde bir açıklama yapıldı. Tabii bunu da izleyeceğiz” dedi.

http://www.cnnturk.com/2011/turkiye/04/21/abd.baskani.soykirim.diyecek.mi/614110.0/index.html

Yorumlar kapatıldı.