İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusyalı bilim adamı: Türkiye Ermeni Soykırımını reddederek, tüm insanlığı aldatıyor

Rusyalı bilim adamı Vladimir Zakhrov Türkiye ne de partnerleri tarafından Ermeni Soykırımının tanınmamış olduğundan Soykırım suçunun bu güne dek kınanmamış olduğunun altını çizerek ″Türkiye Ermeni Soykırımını reddederek, tüm insanlığı aldatmaya çalışıyor, ancak yüz binlerce tarihi belge var, bunlar Osmanlı İmparatorluğundaki Ermeni Soykırımını ortaya koymakta″ dedi.

Ermeni Soykırımının sonuçlarını bertaraf etmek için hukuki yaklaşımlar geliştirtmek gerek. Beyanat ″Osmanlı İmparatorluğunda Ermeni Soykırımına ilişkin Ermeni-Rus video konferansı esnasında Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü direktörü Hayk Demoyan’an geldi.

Demoyan, insanlığın bu güne dek halkların kitlesel katliamlarını önleme yolunda somut mekanizmalar geliştirmemiş olduğunu, benzeri meselelerde siyasi konjonktürün öncelikli rol oynadığının altını çizdi.

Video konferansın diğer bir katılımcısı Rusyalı bilim adamı Vladimir Zakhrov Türkiye ne de paratonerleri tarafından Ermeni Soykırımının tanınmamış olduğundan Soykırım suçunun bu güne dek kınanmamış olduğunun altını çizerek ″Türkiye Ermeni Soykırımını reddederek, tüm insanlığı aldatmaya çalışıyor, ancak yüz binlerce tarihi belge var, bunlar Osmanlı İmparatorluğundaki Ermeni Soykırımını ortaya koymakta″ dedi.

http://news.am/tur/news/56022.html

Yorumlar kapatıldı.