İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kırım’dan Sağduyu Örneği Parlamento Ermeni iddialarını bu yıl da gündeme getirmeyecek.

Dünya sözde Ermeni iddiaları konusunda sağduyulu davranıyor. Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu’nun altı yıl önce aldığı sözde Ermeni iddialarını destekleyen karar, bu yıl da uygulamaya konulmayacak.

Yavuz Fırkateyni Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki Sivastopol kentine dostluk ziyaretinde bulundu. Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Fırkateynde resepsiyon verdi.

Büyükelçi Meriç, resepsiyon sonrasında TRT’ye açıklamada bulundu. Meriç, Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu’nda altı yıl önce kabul edilen Ermeni yanlısı kararın bu yıl da uygulanmayacağını söyledi.

Söz konusu kararın bugüne kadar hiç uygulanmadığını vurgulayan Meriç, şunları söyledi:

“Kırım radası Başkanı Konstantinov’la yaptığım görüşmede bu sene de bu uygulamanın devam etmesini böyle bir şeyin gündeme getirilmemesini, bunun iki ülke arasında gelişen ilişkilerin tabiatına ters düşeceğini belirttim. Bu görüşlerim sayın parlamento başkanı tarafından da paylaşıldı. Parlamentonun bu konuda harekete geçmeyeceğini ’bunun geçmiş yönetim döneminde alınmış bir karar olduğunu kendilerini bağlamadığını’ bana söyledi.”

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun önemine vurgu yaptı.

Kırımoğlu, “Karadeniz bölgesinde istikrar sağlaması bir ve ikinci olarak birkaç memleketin biraraya gelip beraber hareket etmeleri bu ülkeler arasında bu ülkeler arasında barış ve işbirlik ve kardeşlik havası yaratması çok önemlidir. Onun için biz buradayız çok memnunuz” dedi.

http://trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=21ee4447-4256-4214-b165-aec6a0aaa8f4

Yorumlar kapatıldı.