İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Washington Büyükelçiliği Önünde Ermeni Yalanlarını Protesto Mitingi

Terör örgütü PKK yandaşları 19 Nisan Salı günü, radikal Ermeniler ise 24 Nisan Pazar günü Washington D.C.’deki T.C. Büyükelçiliği önünde toplanarak protesto gösterisi düzenlemeyi planlıyor. ABD’deki Türk-Amerikan toplumu da Türk Büyükelçiliği önündeki kaldırımın radikal gruplara bırakılmaması için seferber olmuş durumda. Bu münasebetle facebook ve çeşitli haber kanalları vasıtasıyla duyurular yayınlayan Türk ve Azeri diasporası, Türk kökenli vatandaşları Washington Büyükelçiliği önünde ‘Kaldırım Nöbeti’ne davet ediyor.

Azerbaycan merkezli APA Haber Ajansı’na konuşan bir Azeri diasporası yetkilisi, “Bizi destekleyen herkesten Türk Büyükelçiliği önüne gelmeye ve Türklerle dayanışma içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz,” diye konuştu.
Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (ATAA) tarafından düzenlenecek olan kaldırım nöbetine ilişkin Türk toplumuna yönelik olarak yayınlanan çağrıda ise, “Her yıl 24 Nisan’da sözde Ermeni soykırımını anmak için Washington’da Ermeniler Türk Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenliyorlar. Biz de her sene olduğu gibi bu sene de Washington’da toplanarak, Büyükelçiliğin önünde Ermenilerin tutumunu ve yapılan asılsız iddiaları protesto edeceğiz,” dendi.
Büyükelçilik önündeki kaldırımda nöbet tutabilecek tüm gönüllülere secilgoksu@ataa.org This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it adresi üzerinden organizatörlerle irtibata geçilmesi talep edilen duyuruda, “Böylece geçen yıllarda olduğu gibi Ermeniler, elcilik önüne yaklaşamayarak caddenin karşı tarafında kalacaklar,” dendi.
22 Nisan Cuma akşamı başlayacak “Kaldırım Nöbeti” programı şöyle;
22 Nisan, Cuma; 6pm-12am ( Kaldirim Nobeti )
23 Nisan, Cumartesi; 12am-6am ( Kaldirim Nobeti )
23 Nisan, Cumartesi; 6am-12pm ( Kaldirim Nobeti )
23 Nisan, Cumartesi; 12pm-6pm ( Kaldirim Nobeti )
23 Nisan, Cumartesi; 6pm-12am ( Kaldirim Nobeti )
24 Nisan, Pazar; 12am-6am ( Kaldirim Nobeti )
24 Nisan, Pazar; 6am-12pm ( Kaldirim Nobeti )
24 Nisan, Pazar; 12pm-4pm GÖSTERİ GÜNÜ / PROTESTO
Başkan Obama’ya 24 Nisan Mektubu
Asılsız Ermeni iddialarını protestonun yanı sıra Türk ve Azeri Amerikan toplumu, Başkan Barack Obama’ya yüzlerce mektup göndererek Obama’yı 24 Nisan’da yapacağı konuşmada “soykırım” sözcüğünü kullanmaktan kaçınmaya davet ediyor.
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/52390-washington-buyukelcilii-onunde-ermeni-yalanlarn-protesto-mitingi

Yorumlar kapatıldı.