İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Diasporası Başkan Obama’yı Protestoya Hazırlanıyor

ABD’de Ermeni diasporasının yoğun olarak yaşadığı California’da “Ermeni Soykırımı Görev Gücü” adlı bir grup, seçim kampanyası çerçevesinde düzenlenecek bir destek toplantısına katılmak üzere bölgeye gelecek olan Başkan Barack Obama’yı protesto etmeye hazırlanıyor.Başkan Barack Obama, Ermeni diasporasının sözde soykırımın başlangıcı olarak kabul ettiği 24 Nisan tarihinden üç gün önce yeniden seçilme kampanyası çerçevesinde Los Angeles’ta bir destek toplama toplantısına katılıyor.

Obama’nın bir önceki başkanlık seçimleri sırasında Ermeni diasporasına verdiği sözde Ermeni soykırımını tanıma sözünü tutmadığını vurgulayan Ermeni Amerikan kuruluşu, California bölgesindeki diaspora Ermenilerini, Los Angeles’ta Obama’nın destek toplantısını gerçekleştirdiği sırada gerçekleştirilecek protesto gösterisine katılmaya çağırdı. California’nın Ermeni diasporasının en yoğun olarak yaşadığı yer olması itibarıyla Obama’ya ve Amerikan basınına yüksek sesli bir mesaj verme sorumluluğu taşıdıklarını söyleyen Ermeni kuruluşu, yayınladığı duyuru metninde “Sesimizi duyurmak için tüm Ermenilerin bize katılmasını bekliyoruz,” diye yazdı.
Başkan Barack Obama, geçtiğimiz yıl 24 Nisan’da yaptığı konuşmada “soykırım” terimini kullanmaktan kaçınmış ve 1915 olaylarından bahsederken Ermenice ‘büyük felaket’ anlamına gelen “Meds Yerghern” terimini kullanmıştı.
Ermenistan parlamentosunun önde gelen isimlerinden figülerinden biri, Pazar günü yapılan bir açıklamada Başkan Obama’nın “soykırım” sözcüğünü bu yıl da kullanmayacağını ve konunun ABD’nin siyasi gündemi dışında olduğunu söyledi.
Los Angeles Türk Konsolosluğu Önünde Protesto
Bir diğer Ermeni-Amerikan kuruluşu Ermeni Gençlik Federasyonu ise 24 Nisan tarihinde Los Angeles’taki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluk Binası önünde bir protesto gösterisi tertip ediyor.
Saat 16:00 – 18:00 arasında gerçekleştirilecek protesto gösterisine katılımı artırmak için California’nın çeşitli şehirlerinden otobüs kaldırılacağını açıklayan grup, duyurusunda Ermeni toplumunu sözde Ermeni soykırımının 96. yıl dönümünün anılacağı ve Türkiye’nin protesto edileceği programa davet etti.
İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com

Yorumlar kapatıldı.