İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Kiliseler Konseyi başkanı Paskalya mesajlarında 1915 Ermeni Soykırımının anılması çağrısında bulundu

2011 yılı Rabbin göğe alınışı Paskalya yortusu ve Ermeni Soykırımını anma günlerinin aynı güne ratlaması vesilesiyle Dünya Kiliseler Konseyi (World Council of Churches, WCC) ve Avrupa Kiliseler Konferansı  (Conference of European Churches, CEC) Genel sekreterleri Dr. Olav Fykse Tveit ve Dr. Dr. Viorel Ionita  13 Nisan’da yaptıkları ortak duyuruda tüm üye kiliselere Paskalya mesajlarında 1915 Büyük Ermeni Soykırımının 1.5 milyon kurbanının anılması çağrısında bulundular.Duyuruyu kısaltarak sunuyoruz:

«Paskalya, Rabbimiz İsa Mesih’in mucizevi göğe alınışı günü bu yıl 24 Nisan’da olup, Ermeni Soykırımının anılması gününe denk gelmektedir. 1915’ten bu yana Paskalya ilk kez Ermeni Kilise takvimiyle 24 Nisan Pazar gününe  rastlamıştır. Bu hepimiz için Ermeni Soykırımı masum kurbanlarının ansına saygımızı ifade etmemiz yönünde tarihi bir fırsat olmalıdır.
Ermeni Apostolik Kilisesi ve Ermeni halkı Ermeni Soykırımının 96. Yılını andıklarından Dünya Kiliseler Konseyi ve Avrupa Kiliseler Konferansı, tüm üye kiliselere, dualarında ve 2011 Paskalya mesajlarında 1915 Ermeni Soykırımının anılması çağrısında bulunmaktadır.
Dünya Kiliseler Konseyi, Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması gerektiği meselesini gündeme getirmiştir. ″Kiliseler Uluslararası Meseleler Komisyonu″ Ermeni Soykırımı meselesini Birleşmiş Milletler ″İnsan Hakları Komisyonunda″ gündeme getirmiştir.
Dünya Kiliseler Konseyi başkanlığı daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Ermeni ve Türk milletleri arasında, suç bilincinin ve gerçekliğin beyanının birbirinden ayrılmaz olacağı uzlaşma sürecine başlanması çağrısında bulundu.
Tüm dindaş kardeşlere ve hemşirelere, Ermeniler ve diğer soykırım kurbanları için dualarıyla Ermeni halkıyla birleşmeleri çağrısında bulunuyoruz.»
http://news.am/tur/news/55631.html

Yorumlar kapatıldı.