İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dinlerin Kardeşliği Nobel Barış Ödülü’ne Aday

Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan dinlerine mensup 120 kişiden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu 2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, kendilerini izleyen ve koro hakkında bilgi edinen bazı bakan, rektör, bilim insanları, büyükelçi, profesör, sanatçı ve Nobel ödüllü kişilerin önerisiyle, ödüle aday gösterildiklerini söyledi. Koroda, imam, papaz, rahibe, öğrenci, öğretmen, manifaturacı, ev hanımı, kuyumcu, mimar ve emekli gibi farklı meslek gruplarından kişiler bulunduğunu belirten Özfırat, korodaki Alevi, Sünni, Katolik, Ortodoks, Ermeni ve Musevi vatandaşların dostluk ve kardeşlik mesajları verdiklerine dikkat çekti. Özfırat, ödül için adaylık dosyasını kapsamlı bir şekilde hazırladıklarını kaydetti.

Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan dinlerine mensup 120 kişiden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, 2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.
Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, kendilerini izleyen ve koro hakkında bilgi edinen bazı bakan, rektör, bilim insanları, büyükelçi, profesör, sanatçı ve Nobel ödüllü kişilerin önerisiyle, ödüle aday gösterildiklerini söyledi. Koroda, imam, papaz, rahibe, öğrenci, öğretmen, manifaturacı, ev hanımı, kuyumcu, mimar ve emekli gibi farklı meslek gruplarından kişiler bulunduğunu belirten Özfırat, korodaki Alevi, Sünni, Katolik, Ortodoks, Ermeni ve Musevi vatandaşların dostluk ve kardeşlik mesajları verdiklerine dikkat çekti. Özfırat, ödül için adaylık dosyasını kapsamlı bir şekilde hazırladıklarını kaydetti.
İlk yurtdışı konserlerini Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne seçilmesi nedeniyle New York’ta verdiklerini belirten Özfırat, Washington Büyükelçisi Namık Tan ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun katkısıyla ABD’de turneye çıkacaklarını da vurguladı. Özfırat, koro olarak en büyük hayallerininse Gazze Şeridi’nde bir tarafta İsrail, diğer tarafta Filistinlilerin bulunacağı alanda konser vermek olduğunu ifade ederek, ‘Biz bunu başardık. Sandığınız kadar zor değil. Siz de deneyin’ mesajını vermek istediklerini kaydetti.
http://www.turkishny.com/entertainment/9-entertainment/52208-dinlerin-kardelii-nobel-bar-odulune-aday

Yorumlar kapatıldı.