İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Ermeni İlişkileri Konulu Konferans

Gaziantep Üniversitesi’nde, Okutman Mehmet Biçici tarafından, “Geçmişten Günümüze Ermeniler ve Türk Ermeni İlişkileri” konulu konferans düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Biçici, “1915 yılında Osmanlı topraklarında yaşayan tüm Ermeni vatandaşlarını soykırım amacı ile tehcire tabi tutup; yollarda kimine göre 1, kimine göre 1 milyon 500 bin, kimine göre ise 2 milyon Ermeni’yi öldürmüşüz, bizi bununla suçluyorlar.Bu iddiayı kanıtlayamadıkları gibi daha ölü sayısında bile bir karara varamıyorlar” dedi.

Haber X

Biçici, “90 yıldır her şeye rağmen kuyuya taş atmaya devam ediyorlar. Buna karşılık olarak kentimizi savunacak kanıtlar saymakla bitmez. Osmanlı resmi istatistiklerine göre 14 Mart 1914 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu’nun toplam nüfusu 15 milyon, Rum nüfusu 1 milyon 700 bin, Ermeni nüfusu ise 1 milyon 294 bin. Bu resmi rakamlar, çok güvenilir; çünkü devlet, bu istatistiklere bakarak Ermeni vatandaşlarından vergi almaktadır” şeklinde konuştu.
“Osmanlı yüzünden bu kadar feryat eden Ermenilerin gerçek durumu neydi acaba?” diyen Biçici, “Osmanlı Hıristiyanları genellikle Türklerden çok daha iyi durumdaydılar. Askere gitmiyorlardı. Bundan da yararlanarak ticareti, küçük zanaatları ele geçirmişlerdi. Islahat döneminde tarımı da ele geçiriyorlardı. Türklerin tarlasını, bozulan çiftini, çubuğunu satın alıyorlardı. Osmanlı Ermenisi köyde ağa, kasabada eşraf, şehirde zengin işadamı olmuştu. Başkentte paşa oluyordu artık. Türk köylüsünün korkulu rüyası
o götürü vergi toplayanların çoğu; Ermeniydi, Rumdu. Durmadan yakınan, sızlanan da yine onlardı, Padişahın Hıristiyan tebaasıydı. Anlaşmalar onlar içindi, yabancı konsoloslar onlara kulak veriyor, yabancı elçiler onlara arka çıkıyordu. Osmanlı Ermenisi, ezilmek şöyle dursun, korunmuş, kayrılmış ve şımartılmıştı” diye konuştu.

http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=33154

Yorumlar kapatıldı.