İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanları: Yukarı Karabağ ‘da Barış Zamanı Geldi

Eş başkanlar, görüşmeden sonra kurumun resmi internet sitesinde bir bildiri yayımladı. Bildiride, Yukarı Karabağ sorununun çözümünden emin olunduğu, barış anlaşmasının hazırlanmasının zamanının geldiği kaydedildi. Yukarı Karabağ topraklarında, Ermeniler tarafından açılması planlanan havalimanı hakkında da duyulan endişenin ifade edildiği bildiride, havaalanının iki ülke arasındaki gerginliği daha da artıracağına dikkat çekildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azeri-Ermeni cephe hattında incemelerde bulunduktan sonra başkent Bakü’ye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkanları ile AGİT Özel Temsilcisi Polonyalı Anji Kaspşik’i kabul etti.
Görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri ve Yukarı Karabağ sorununun çözüm yollarının görüşüldüğü bildirildi.
Eşbaşkanlar, görüşmeden sonra kurumun resmi internet sitesinde bir bildiri yayımladı.
Bildiride, Yukarı Karabağ sorununun çözümünden emin olunduğu, barış anlaşmasının hazırlanmasının zamanının geldiği kaydedildi.
Yukarı Karabağ topraklarında, Ermeniler tarafından açılması planlanan havalimanı hakkında da duyulan endişenin ifade edildiği bildiride, havaalanının iki ülke arasındaki gerginliği daha da artıracağına dikkat çekildi.
Eşbakanlar, 11-14 Nisan tarihleri arasında Azerbaycan, Ermenistan ve Yukarı Karabağ’da yaptıkları temaslarda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Yukarı Karabağ’da Ermeni liderlerle bir araya gelmişti.
AA
 http://www.turkishny.com/other-news/4-other-news/52146-agit-minsk-grubu-ebakanlar-bildiri-yaymlad

Yorumlar kapatıldı.