İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Topu Yine Ankara’ya Attı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda alışılmış söylemini tekrarladı. Sarkisyan, 2009 yılında imzalanan protokoller, Türk parlamentosundan ön koşulsuz geçmedikçe Erivan’da onaylanmayacağını söyledi. Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesini öngören protokol, 2009 yılında imzalanmasından bu yana, her iki parlamentodan da onay alamadı.
Sarkisyan, 2009 yılında imzalanan protokoller, Türk parlamentosundan ön koşulsuz geçmedikçe Erivan’da onaylanmayacağını söyledi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda alışılmış söylemini tekrarladı.
Sarkisyan, 2009 yılında imzalanan protokoller, Türk parlamentosundan ön koşulsuz geçmedikçe Erivan’da onaylanmayacağını söyledi.
Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesini öngören protokol, 2009 yılında imzalanmasından bu yana, her iki parlamentodan da onay alamadı.
Erivan, geçen yıl Nisan ayında protokol sürecini askıya almıştı.
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Slovenya ziyaretinde, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinden vazgeçilmediğini söyledi.
Sarkisyan, Türk tarafı protokolleri onaylamadıkça Erivan’ın herhangi bir girişimde bulunmayacağını kaydetti.
Türkiye, Dağlık Karabağ sorununun protokollerin onayından önce çözülmesini şart koşuyor.
Sarkisyan ise “Ermenistan bu ön koşulları kabul etmeye hazır değildir ve asla kabul etmeyecektir.” söylemini yineledi.
http://trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=1f6a4a4f-4597-4326-aac5-452b3ea4cc0b

Yorumlar kapatıldı.