İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeni milletvekileri Erdoğan’a soru soramadı”

Ermenistan basını, dün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde konuşma yapan Başbakan Tayyip Erdoğan’a soru sormak isteyen Ermeni milletvekillerinin engellendiğini öne sürdü. İddia Asamble’de bulunan Ermenistan Milletvekili Naira Zohrabyan tarafından ortaya atıldı. Zohrabyan, kendisi gibi Ermenistan temsilcisi olan Zaruhi Bostancıyan ile birlikte Başbakan Erdoğan’a soru sormak için Asamble sekreterliğine başvurduklarını ve kendilerine üçüncü ve dördüncü sırada soru sorma hakkı tanındığını söyledi.Ermeni temsilci dün aniden sıraların bilinmeyen bir nedenle değiştirilerek kendisinin 21. ve Bostancıyan’ın 27. sıraya atıldığını iddia etti. Geriye atıldıkları için kendilerine sıra gelmediğinden Erdoğan’a soru soramadıklarını savunan Ermeni temsilci, olayın arkasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Başkanı, AKP’li Mevlüt Çavuşoğlu’nun bulunduğunu ileri sürdü. Zohrabyan, Çavuşoğlu’nun soru sıralarının değiştirilmesi için Asamble sekreterliğine baskı yaptığını iddia etti.
ERDOĞAN’A ‘SOYKIRIM’ ALBÜMÜ
Zaruhi Zorhabyan, Başbakan Erdoğan’ın konuşma yapmasından sonra koruma engelerini yarara Erdoğan’a yanaştığını ve kendisine Ermeni soykırımında öldürülen çocukların fotoğraflarının bulunduğu bir albüm verdiğini söyledi.
Zohrabyan, Başbakan’a Erdoğan’a, fotoğraflardaki çocukların gözlerine bakıp onlardaki korkuyu görmesini söylediğini iddia etti.
Ermeni temsilci, Erdoğan’ın da buna karşılık kendisine, bunu yapacağını söyleyip “Ermenistan bu tutumunu sürdürürse Türkiye de bazı fotoğraflar gösterecek” dediğini söyledi.
DHA14 Nisan 2011
http://www.hurriyet.com.tr/planet/17544939.asp

Yorumlar kapatıldı.